Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

jefff 

všechny recenze uživatele

Originální český animák, který má nápad vtip i výborné technické zpracování. První díl se trochu vleče, ale má opravdu milé zakončení. Druhý je skoro filosofický a k zamyšlení a rozhodně originální. Třetí je taková oddychovější záležitost. Gangsterka po Česku s obstojnou mírou kadence vtipných scén. Celkově hodnotím jako velmi dobré dílo. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že výtvarné stránce bych napálil pět hvězd, a to okamžitě! Těžko věřit, že tohle vzniklo u nás v ČR. I příběhově velmi zajímavé - první kaktusák s Budařem nasadil laťku pěkně vysoko. Další příběhy už mě tak neuchvátily, přesto však ve mně vyvolaly nadprůměrný zážitek. Chvíli Burtonovsky temně roztomilé, chvíli del-Torovsky fantaskní a nápadité, chvíli Tarantinovsky temně "ulítlé" a drsné... Tento počin určitě není pro každého diváka, já si to ale moc užil! ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Povídka s Budařem pro mě byla ohromným zážitkem- lahodilo mi to a uvádělo mě to v úžas. Regulérně jsem uvažoval o tom, že si Smrtelné historky zařadím do své TOP 10. Bohužel ten film nebyl jen o první povídce. Následovaly 2 slabší a já tomu nemůžu dát ani 5 pecek (po Cactusákovi si to v mých očích zasloužilo mnohem víc). Mrzí mě to, muselo s tím být strašné práce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těžko říct... Ohodnotím jednotlivé povídky: Dědek Kaktusák *** - Není to vůbec špatné, ale někde v půlce mě to začalo nudit, příběh se mohl udělat zajímavěji, mohl se víc rozvést. Takhle to jsou 3*. Maják * - Tahle byla na mě moc... moc dlouhá, nezajímavá, v podstatě se tam skoro nic nedělo... hvězda za tu netradiční animaci. Velkej chlap *- Zvláštní film, který mě zklamal, příběh nikam moc nevedl... bohužel na konec zklamání...(samotný konec je zajímavý, ale celé to vyprávění toho příběhu za nic nestojí) Na draka ** - Krátké, asi minutové příběhy mají někdy zajímavé vyvrcholení. Bohužel, nepobavilo. Jako celek se mi to bude hodnotit divně, sám nevím jak to hodnotit... Asi dám dvě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který spojují tři historky. Všechny jsou kvalitou alespoň průměrné. Každý má nějakou spojitost se smrtí a nějak těží z černého humoru. Příběhy jsou nicméně kvalitou všechny srovnatelné. Žádná není pětihvězdičková, ve všech mi vadily vykreslené charaktery, které mi přišly ne tak dobře vykreslené, ale animačně a zpracováním bylo vše na jedničku s hvězdičkou. Paradoxně nejzajímavější postavou byl rytíř jdoucí na draka. Toho jsem zbožňoval, protože jsem jeho motivaci naplno rozuměl a ztotožnil se s ní. 70% ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama