Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tokio boj se! Toxie přichází! Dobrodružství pokračuje. Ďábelská korporace Apocalypsa, s.r.o. plánuje přetvořit městečko Tromaville v obří chemickou továrnu. Odláká proto hrdinného obránce utlačovaných do Japonska, aby tam hledal své kořeny. V Tokiu se Toxie setkává nejen s otcem, ale s i nepřeberným množstvím zla, které je nutné vymítit. Ale obyvatelé Tromaville mezitím zoufale postrádají svého toxického mstitele... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Z Melvina se stal po kontaktu s toxickým odpadem hrdina fungující na bázi např. Supermana nebo Spidermana. Pomáhá nevinným lidem a čistí město od zla. Určitě se nemůže srovnávat ani z jedním z uvedených filmů, ale pár podobných prvků zde najdeme. A co z filmu dělá zábavnou podívanou? Tak hlavně způsoby, jak se Melvin vypořádává z gangstery. V tomto dílu vám ukáže, jak se připraví kvalitní polévka se všemi ingrediencemi, zahraje si basket s liliputem atd. Co se týče herců, budu trochu skeptický. Oproti jedničce se hodně zhoršili a jejich výkony se mi moc nelíbily. Trochu mi připadalo, že nejsou zcela normální (ale tak kdo je, když pracuje pro Tromu). Melvinova dívka se oproti jedničce taky hodně změnila. Z plaché dívky se stala poněkud retardovaná sexbomba. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Toxík se vrací po pěti letech a po pár zahřívacích kolech se zloduchy v Tromaville se vydává do Japonska hledat svého otce, zatímco doma mu ovládá městečko padoušký předseda Apokalypsy s.r.o. Toxic většinu času bojuje s nejrůznějšími exoty a občas brutálně, občas vtipně je zprovozuje ze světa. Brutality ubylo, některé věci jsou jen naznačené, přibylo dementního humoru (hlavně v Japonsku), který funguje jen občas (reportér u stánku s rybami) a vše končí tak nějak do ztracena - místo čištění města od armády zloduchů nás ve finále čeká jen jedna slabá honička. No ale koukat se na to dalo. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Toxie hledá taťku v Tokiu, zatímco mu ďábelská společnost Apocalypse Inc kurví jeho rodné Tromaville. Dvojka na první díl prostě nemá, špičková je jen první čtvrthodinka. Tohle už nikoho tak nešokuje ani tak nepobaví, ale tak zase špatný to není. Krvavý efekty jsou na tom moc dobře, podle mě o dost lépe než u čtyřky (zvlášť povedená je vražda týpka v kolečkovym křesle). Průměrná zábava. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Scénář jedničky taky museli parkrát promáchnout v záchodu, než ho použili, to je jasný, ale scénář Toxickýho mstitele 2 museli ze záchodu rovnou vytáhnout, tohle opravdu neni důstojný pokračování, který by se mohlo hrdě hlásit k prvnímu dílu, tohle je totální sračka a šaškárna, kde je Toxie neustále za kašpara a jeho protivníci jsou ty nejretardovanější dementi široko daleko. A navíc, aby toho nebylo málo, tak Toxie už neni nepřemožitelnej supersilnej hrdina, ale tady s nim zamete i nějakej sumo, což teda hodně zamrzí a navrch tu je pramálo brutalit a to i kdybych odpustil všechno ostatní, tak tohle fakt ne. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Série Toxic Avenger patří mezi nejhorší filmy. Ovšem zábava je to neskutečná. Tentokrát je Melvin vylákán ze svého rodného Tromavillu do Tokia, aby mohla ďábelská korporace proměnit Tromaville v chemickou továrnu. Takže můžeme ve filmu vidět regulérní cestopis o Tokyu, okořeněný naprosto úchylnými rvačkami, ve kterých uvidíme nejroztodivnější zbraně jako smeták, mečoun, piloun, mořská hvězdice. Melvinovi soupeři jsou gangsteři, transvestiti, trpaslíci, karatisti, ninjove, ninjijky, jakýsi ryboman, punkáči. Sem tam, z čista jasna, ukáže některá herečka prsa (tentokrát jsou to jen Japonky). Uvidíme vystoupení japonské punkové kapely, nadrženou psycholožku, spoustu nulových hereckých výkonů, výcvik zápasníků sumo, spousty vybuchujících automobilů, několik kulturistek (obzvlášť jedna z nich je pěkně vypečená a cpe se pořád před kameru a zatíná svaly) a mnoho přemnoho různých infantilních vtípků. A hlavní hvězda je samozřejmě hodný ultrasuperhumushnusák Toxic Avenger. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Původní sestřih měl 4 hodiny, a tak se Studio Troma rozhodlo z celého natočeného materiálu vytvořit dva filmy. Toxický mstitel 2 byl představen 24. února 1989, Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho (1989) pak 24. listopadu téhož roku. (gogos)
  • Toxický mstitel se představil kromě své vlastní série i v mnoha dalších projektech studia Troma. Nejobsazovanějším hercem do této role byl Ron Fazio, který si zahrál v Toxický mstitel 2 (1989), Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho (1989) a The Troma Systém (1993). (gogos)
  • Michael Jai White v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama