Reklama

Reklama

Zvuk metalu

  • USA Sound of Metal (více)
Trailer

Hudebníci Ruben (Riz Ahmed) a Lou (Olivia Cooke) žijí společně a cestují jako kočovníci z koncertu na koncert na nekonečném americkém turné. Jejich hudba je hlasitá, divoká a vášnivá, dokud jednoho dne Rubena nezačne trápit zvonění v uších, které se rychle změní v hluchotu. Náhle ho přemůže úzkost, deprese a na povrch brzy vyplují jeho závislosti z minulosti. Ruben se ubytuje v domově pro hluchoněmé, který vede excentrický neslyšící veterán Joe. V tomto světě ticha a pod Joeovou přísnou, ale pozornou péčí se Ruben musí sám sobě postavit upřímněji než kdykoli předtím. V Rubenově mysli se však ozývá láska a zvuk starého života, který ho volá zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už keď film o hluchom bubeníkovi nedostane sošku za zvuk ( myslim, že tento rok je strih zvuku a mix zvuku spojený v jednej kategórií ) tak potom ja nevjem uš. A to bolo aj jediný dôvod, prečo som to dopozeral. Bavilo ma sledovať, ako sa zvukári s tým hrajú. Inak ťažká žánrová dráma o všetkom možnom, od náhlej straty sluchu, cez náročné začiatky, neustály boj so sebou samým až po zmierenie a uvedomenie si problému. Zbytočne dlhé, moslimský Deák ma nebavil, ten druhý sa tiež veľmi nenadrel ( aj keď spomeňme si na Most špiónov ) a už len tým úvodom to vo mne spravilo nie príliš priateľsky feeling. Objektívne slabučké dva, ale jednu samostatnú si zaslúži zvuk. 3 z 5 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja som do tohto nastupoval s tým, že bubeník nejakej slávnej kapely príde o sluch a bude sa to snažiť zatajovavať. Fakt netuším, ako som k tomuto došiel. Samotný film ma tým pádom prichytal nepripraveného, ako učiteľ ôsmaka huliaceho cigu na wecku počas vyučovania. Výborná dráma týpka- rockera, ktorý sa bude prispôsobiť novej situácii a vyrovnať s ňou. Riz Ahmed hrá už štandardne výborne. 80% P.S. Slipy by som si teda nedal vykérovať na rameno ani z brutálnej recesie! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po včerejším Pieces of Woman je tu další podobný film.Tedy film,na který se hezky dívá,má solidní herce (výborný Riz Ahmed) a silné téma,kdy se hlavní hrdina musí srovnat se ztrátou sluchu,ale dohromady je to studené,odosobněné a emocí prosté.Největší devizou je tak krom Ahmeda práce se zvukem/tichem,která hodně pomáhá atmosféře...70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ale ono to vůbec není o metalu! Mě to nevadí (a dokonce to spíš vítám), ale už vidím ty davy metalistů, kteří od toho čekali nějakej hardcore odvaz a dostali hluché drama, chachá. Mě to teda překvapilo a jsem tím docela nadšenej. Za prvé skvělý herecký výkon Riz Ahmeda, o kterém jsem si myslel, že to je nějakej pákistánskej sráč, ale je to fakt v pohodě týpek (a to bubnování asi neumí jenom kvůli roli). Jinak film je dobré vidět a je dobré vědět, na co se připravit, kdyby se vám to jednou stalo. Ty utlumené zvuky imitující nedoslýhluchost, pozdvihují film minimálně o jeden level. Možná proto to má ten zavádějící "metal" v názvu - že ty zvuky s implantátem zní tak "kovově". Mám dojem, že až uvidím jinej film o hluchotě, třeba V rytmu srdce, bude to oproti tomuhle jenom patetická sračka. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Pribeh zacal rychlo, potom spomalil a uz len plynul. Riz Ahmed je na platne cely cas a podava absolutne uzasny vykon. Dalsia maximalne vyuzita vec je zvuk, ci jeho absencia. Ten zaver som tak uplne necakala, ale daval zmysel a bol satisfying.  Bol to novy zaciatok. Ked Ruben prijal, ze jeho cas v deaf community nebola iba zastavka, ale ciel. A je treba si v tom svete zacat hladat vlastne miesto. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Scéna, kdy Ruben (Riz Ahmed) učí děti bubnovat, nebyla ve scénáři. (Kuzmik)
  • Riz Ahmed se pro film naučil znakovou řeč. Také se pro film učil 6 měsíců hrát na bubny. (SONY_)
  • Paul Raci, ztvárňující postavu Joea, zakladatele rehabilitačního zařízení pro neslyšící, v reálném životě nepřišel o sluch, zatímco oba jeho rodiče ano. Patří do komunity neslyšících jako CODA (Dítě neslyšících rodičů) a člen skupiny Hands of Doom, která vystupuje v ASL. (Kuzmik)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama