Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Filmového studia Barrandov ze života ředitelů, stranických funkcionářů a dalších výše postavených. Film popisující mj. i rodinné problémy a pracovní vytížení ředitele stavby atomové elektrárny natočil Jaroslav Balík podle svého scénáře na motivy románu Stanislava Rudolfa Běh unaveného koně. (hippyman)

Recenze (71)

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to nebyla taková hrůza, jakou jsem dopředu čekal. Samozřejmě to není žádnej nezapomenutelnej kinematografickej kousek, ale za normalizace vznikaly dle mýho mnohem větší bizáry. Takovej Muž na radnici, dotočenej 8 let před Atomovou katedrálou - to je teprv správnej odpad. Snad ani ten Krampol mi v A. K. tak moc nevadil, a to je co říct. Vyloženě blbou roli tam má Pavel Kříž jako Krampolův syn - něco mezi těžce intelektuálním studentem a týpkem na ránu. Teda...na ránu v každým případě. Možná kdyby nefiguroval i v ne moc vydařeným závěru filmu, nesestřelilo by to tolik celkovej dojem. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu sračka. Byl jsem tam v době natáčení jako 22 kluk, co se chce stát technikem radiační bezpečnosti. Skutečný Krampol se jmenoval ing. František Hezučký a je zázrak, že to nějak dokončil a v r. 1985 jsme najeli 1. blok-jede dodnes. Pořád tam jezdili nějací papaláši jako zde Ota Sklenčka, co kouřili i v prostředí plném vodíku. Nikdo toho blba nenapomenul.  Nic tehdy netěsnilo, to jsme vybojovali až v r. 1988. Byl tam šílený bordel, samej vietnamec, maďar a ožralí poláci, co srali zejména kolem reaktoru a my v tom potom šlapali. Chcali nám i na hlavu!!! Byli furt v lihu. Mohl bych psát knihu, tedy já ji už mám napsanou, to ale nikdo nevydá.  Na téma Dukovan by se dal natočit velmi realistický film, třeba podobný Menzelově Kdo hledá zlaté dno.  Tato přehrada  jménem Dalešická nám dodává vodu.  Nakonec se to povedlo a já i moji kolegové jsme přežili bez nějakého extra ozáření. Nyní jsme v důchodu a snažíme se na ten mrdník zapomenout.... ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Po přečtení většiny komentářů musím přidat taky svůj.Je mi moc líto že film který nám ukazuje každodení těžkou práci stavařů na jaderné elektrárně Dukovany je ohodnocen většinou ,,odpadem,,.Chtěl bych vidět stejný film natočený dnešními režiséry a obsazený dnešními rádoby herci(Kotek,Mádl,Dyk a většina herců z Ordinaček a Ulicí):-)))Těm bych totiž nevěřil ani nos mezi očima.Krampol byl výborný a jeho těžkou práci sem mu do posledního puntíku věřil a taky trošku záviděl.Výborný výkon ovšem nepodal jenom Krampol,uznání zaslouží také-Vinklář,Teplý,Zounar,Sklenčka,Vlasák.Jak už tady někdo napsal.je zde spousta filmů co maj zbytečně vysoké hodnocení a přitom se jedná o přiblblé americké krváky,ale záslužné dílo které ukazuje hlavně nám ,,mladým,,jak to vypadalo za soudruha je hodnoceno takhle,,,,bohužel:-((( ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Kromě toho, co už zde bylo řečeno, je třeba zajímavé sledovat vývoj hereckých postav Jiřího Krampola. Tento herec-neherec měl nejprve za sebou role všemožných drsňáků, posléze následovali straničtí funkcionáři (jak jsme svědky i v Atomové katedrále), poté se stylizoval do role komika, aby nakonec po revoluci v roce 1989 v důchodovém věku opět „zdobil“ plátna kin jako drsňák. Pokud jde o režiséra Jaroslava Balíka, až na výjimky jsou jeho filmy říznuty větší či menší dávkou tendenčnosti již od 60. let, vzpomeňme na „Reportáž psanou na oprátce“ z roku 1961, dílo, které vzniklo v předvečer obrovského boomu Československé nové vlny. Během období normalizace lze za jeho nejplodnější éru považovat 80. léta, kde ještě před „Atomovou katedrálou“ natočil v roce 1980 ohavně vykonstruovaný příběh s názvem Rytmus 1934, snímek, který byl dlouho nedostupný a nechtělo se do jeho uvedení ani největším otrlcům z CSFilmu. Atomovou katedrálou však překonal vše, co dosud zplodil a nezastínil jí ani svým dalším veledílem Experiment Eva. Soudruh Balík byl mj. také velkým kolektorem funkcí, což je prvek, který ho spojuje s dalším zvěřem Kachlíkem, neboť např. FAMU měla to „štěstí“, že postupně oba dva na několik let vedli její katedru režie. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Co by bylo, kdyby uvědomělých soudruhů nebylo? :) Slavilo se, chlastalo se, šukalo se... Poetické záběry jeřábů či rypadla. Ještě poetičtější plkání pana Kříže. Nezapomenutelný výkon Jiříka. A hlavně obecná čeština za kterou uděluji zasloužený (v)odpad! Vopravdu výbornej vopruz. [Challenge Tour Special 2015 - Filmový lov] ()

Zajímavosti (2)

  • Cena: Státní cena Klementa Gottwalda 1985 (Jaroslav Balík). [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film bol natáčaný v Dukovanoch. (dyfur)

Reklama

Reklama