Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

castor 

všechny recenze uživatele

Vždy třetí pondělí v dubnu, poprvé už v roce 1897, pokaždé přes dvacet tisíc závodníků a zhruba půl milionu diváků podél trati. Jen nově s dvěma smrtícími náložemi, jejichž základ tvořily hřebíky. Dva přistěhovalci ze severního Kavkazu si holt oslavu Dne patriotů vyložili po svém. Mladší z bratrů, muslim čečenského původu, dosud čeká na smrtící injekci, ač jde podle kritiků spíš o symbolický rozsudek. Ale k filmu. Přehledně režírující patriot Peter Berg akci a napětí umí. Převedení skutečných událostí na filmové plátno je ovšem pokaždé ošemetná věc, vždy se najde spousta rýpalů, nicméně Berg má zkušenosti třeba s předchozím Mořem v plamenech. Vždy bude lepší specialista na pořádnou porci akce než na lidská dramata, což platí i tady. Točí se někde mezi greengrassovským stylem a stoneovskou naléhavostí. Nijak zvlášť nepřekvapí, prostě jen rekonstruuje nedávné události, ve kterých jsou charaktery postav jasně načrtnuté (Mark Wahlberg je poctivý polda, ač má nějaký škraloup, nicméně pro svou práci se obětuje, miluje svou manželku, své kolegy, „své“ civilisty a na pivo byste s ním rozhodně zašli) a semknutí je snad celoměstské. Velká škoda až nesnesitelné závěrečné čtvrthodinky i Wahlbergova proslovu, naopak palec nahoru za přestřelku v rezidenční čtvrti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL TO KRÁSNÝ DEN...V BOSTONU. A ZNENADÁNÍ...NA TEN KRÁSNÝ DEN PADL STÍN. PRO MILIONY Z NÁS JE TO, CO SE STALO V PONDĚLÍ...OSOBNÍ.“… /// Úvodní „katastrofická“ rutina – seznamka s postavama… (ten to položí, ten asi chcípne…)…, do startu zbejvá 12, 11, 10… 3 hodiny… vodevšaď je cejtit tu samozřejmost (jistotu) bezpečí. Jde to fakt rychle, takže najednou cpou frajeři do batohu papiňák… a PRÁSK! PRÁSK!. Až dokumentární filmařina znázorňující chaos, zranění a smrt. Tohle se dělo na místě výbuchů, tohle v nemocnici a takhle se rozjíždí vyšetřovací mašinérie. Mám sto chutí vyrazit na trestnou antimuslimskou výpravu, páč chvíle strávený s těma kryplama dokonale zvednou adrenalin. Stejně jako policajti (ty vole, to je banda čuráků!). Americkej patos z toho místy cáká, ale jelikož jsem neměl naštudovaný podrobnosti – bavil jsem se! Stejně jako u Letu číslo 93. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na maraton a nechcu, aby mě chytili. 2.) Nevím, jak si vychovat další generaci paraolympioniků. 3.) Thx za titule „num71 a Norus88“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako niekto trefne napísal P. Berg je skvelý po technickej stránke, ale ako rozprávač príbehov je skôr primerný. Asi preto ma prvá polovica filmu až tak nezaujala, prišiel atentát a stále si vravím, čo na tom filme všetci vidia. Keď som jedným okom skontrolobval zostávajúci čas, zistil som, že do konca zostáva viac ako hodina a tušil som, že to pravé ešte len príde. A to fakt prišlo! Zaujímavé to začína byť až po atentáte, prehľadávanie ulíc, pátranie, pouličné prestrelky a hádazanie po domácky vyrobenýcch bômb. Medzi Bergom a Wahlbergom asi preskočila iskra, spolupracujú často, ale tu sa mi Mark nehodil. Tie typicky americké kecy po atentáte, kde manželke hovorí čo videl, ma fakt otravovali. Viac scén tu zaváňalo americkým štandardom -"patriotizmus a súdržnosť američanov za každú cenu". Celkovo slušný film, ale mohol byť výnimočný. Stačilo vymeniť Wahlberga, ubrať z patriotizmu a prvú polovicu o čosi viac oživiť. 80%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi bylo jasné do čeho jdu, takže si vlastně nemůžu příliš stěžovat. Sám sebe jsem překvapil svým vysokým hodnocením, ale několik záležitostí mě natolik pobavilo, že jsem nemohl jinak. Bombové atentáty v žádném případě neschvaluji, protože podle mě jde o vrchol zbabělosti, ale na druhou stranu jsem neschvaloval ani humanitární bombardování území bývalé Jugoslávie, aby si Hašim Thaci mohl vytvořit svůj drogový státeček, takže nad chudáky zmasakrovanými Američany mi slza neukápla. Mocně mě pobavily schopnosti amerických bezpečnostních složek, které si při společné akci nedokázaly najít ani společnou rádiovou frekvenci a na likvidaci dvou Čečenců s papiňáky bylo málem nasazeno i námořnictvo. Američanům prostě ta vnitřní bezpečnost příliš nejde, jejich síla je hlavně ve strategickém bombardování a ve střelách s plochou dráhou letu, na tlakáče nemají natrénováno. Jako dlouholetého zkušeného cynika mě ihned napadlo, že Boston asi nebude pro Dr. Scholla nejlepší odbytiště... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Poté, co David Ortiz pronesl v živém televizním projevu na stadionu před zápasem Red Sox slovo „fucking“, by za normálních okolností zapříčinilo pokutu televizní stanici ze strany Federální komise pro komunikaci (FCC). Po dvou dnech FCC oznámila, že daný incident pokutovat nebude. Je to první a zatím jediný prohřešek podobného typu (sprosté slovo při živém vysílání), který daná komise nepokutovala. (Caaslav)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 2016 na AFI Fest v Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama