Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (340)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk by mohl nadávat na tuny patosu, patriotismu a celkově si dobírat Američany, že z ''malého'' atentátu opět dělají třetí světovou. Když vidím ty komentáře a odpady, jsem rád, že jsem dospěl v rozumného člověka který má city, strach o svojí rodinu a který soucítí s obětmi teroristických útoků a nezáleží na tom, jestli obětí je pět nebo padesát a jestli to je Američan, Francouz, Belgičan nebo Španěl, každý nevinný lidský život zmařený vymazaným džihádistou je tragédie. Berg je jeden z nejlepších režisérů na světě a já hltám jeho styl vyprávění a točení. Napínavý, dojemný a strhující film který neukazuje jen jednotu Američanů, ale měl by poukázat na jednotu všech civilizovaných lidí všude ve světě. Film, ze kterého si lidi bez srdce a bez duše budou dělat legraci, film který ocení každý normální člověk, ve kterém je aspoň kus nějaké morálky a dobrého srdce a to si nejsem vůbec jistej, jestli za 11.zářím nestojí samotná vláda USA, takže nejsem žádnej milovník USA a její politiky. Ale jsem sakra normální člověk, který měl při scénách po atentátu doslova husí kůži a bylo mi zle. Tohle by se mohlo stát kdykoliv i u nás a pokud si zdejší drsňáci co kokotují do amerického patriotismu a jednoty nepamatují, kdysi tohle uměl i náš stát a není to tak dávno, kdy se hromadně a spontánně scházeli lidé různého věku, vzdělání, společenské třídy i vyznání, aby podpořili tři zemřelé hokejisty kteří zahynuli při leteckém neštěstí a jsem hodně zvědavej na lidi, co si tu hrají na největší drsňáky, jestli někdy křápne něco u nás, budou dál jen sedět za svým debilním počítačem a mumlat sračky, nebo zvednou prdel a půjdou vyjádřit a demonstrovat svojí sílu, boj za svobodu a podporu všem, kterých by se to nějak dotklo, jak tak hádám, budou tiše sedět za svým PC a píčovat do nějakého jiného filmu. Po Deepwater Horizon další Bergův dech beroucí film a buďte rádi vy kokoti, že je točí o Američanech a nemusí je točit o nás.100%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi bylo jasné do čeho jdu, takže si vlastně nemůžu příliš stěžovat. Sám sebe jsem překvapil svým vysokým hodnocením, ale několik záležitostí mě natolik pobavilo, že jsem nemohl jinak. Bombové atentáty v žádném případě neschvaluji, protože podle mě jde o vrchol zbabělosti, ale na druhou stranu jsem neschvaloval ani humanitární bombardování území bývalé Jugoslávie, aby si Hašim Thaci mohl vytvořit svůj drogový státeček, takže nad chudáky zmasakrovanými Američany mi slza neukápla. Mocně mě pobavily schopnosti amerických bezpečnostních složek, které si při společné akci nedokázaly najít ani společnou rádiovou frekvenci a na likvidaci dvou Čečenců s papiňáky bylo málem nasazeno i námořnictvo. Američanům prostě ta vnitřní bezpečnost příliš nejde, jejich síla je hlavně ve strategickém bombardování a ve střelách s plochou dráhou letu, na tlakáče nemají natrénováno. Jako dlouholetého zkušeného cynika mě ihned napadlo, že Boston asi nebude pro Dr. Scholla nejlepší odbytiště... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Královstvím zatím nejlepší Berg, citlivě natočené, hezky přízemní, očekávaný patos se dá skousnout, herci jsou super (jo, i Wahlberg tu docela válí)...teda jestli jsem to pochopil správně, že jeho postava má být tak trochu vocas), a aby to nestačilo, Reznor z Rossem pro tenhle film složili naprosto fantastický soundtrack (to oni vždycky, ale tenhle protáčím nejčastěji ze všech). Silné 4* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peter Hora a Marky Mark vrací úder! Co se posralo na podvodním horizontu je nám bohatě vynahrazeno zde. Mno a opět se potvrzuje, že režisér Berg je prostě nevyzpytatelný, dokáže nám naservírovat okázalé srajdy (Bitevní loď) naprosto průměrné řemeslo (Deepwater horizont) dobrou vojnovou masírku (Lone Survivor) a teď najednou z ničeho nic přijde z takovouhle peckou, kdy postupně sledujeme sportovní výkony poté teroristický masakr plus okázalou přestřelku která je parádně nasnímána. Ano pochopitelně nás čeká nějaké to hrdinské klišé a obvyklé kecy o tom, že tohle je kurwa naše Americká Amerika a nenecháme nikoho, aby se nám do ní sral, ale kdo by tu sakra u podobnýho filmu něco takovýho nečekal... Amíci tyhle snímky na léčení svého pošramoceného ega potřebují a Wacoslav1 proti nim nic nenamítá, pokud jsou tak vkusně zpracovány jako je tento. Jo a vzkaz pro Verbala : Tvoje komenty mě baví a zasměju se u nich, ale až někdy aspoň z rychlíku uvidíš tu věc, co se maže na chleba, tak dej vědět.95% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Napriek tomu, že bol film natočený na motívy skutočných udalostí je postava Tommyho Saundersa (Mark Wahlberg) fiktívna. Sám Wahlberg o tom hovorí: "V priebehu vyšetrovania na miestnej úrovni Bostonskej polície bolo viac vyšetrovateľov. Je vlastne spoločný charakter všetkých.". Logicky tak i postava jeho manželky Carol Saundersovej (Michelle Monaghan) bola vymyslená. (De Large)
  • Mark Wahlberg (Tommy Saunders) je skutočným rodákom z Bostonu. Narodil sa v okrese Boston v meste Dorchester. (chesterko)
  • Film získal ovace ve stoje na festivalu Amerického filmového institu. (Caaslav)

Reklama

Reklama