Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Maki89 

všechny recenze uživatele

ty vole toto bola kravina... spojenie animacie a realneho sveta je sice zaujimave, no na klasiku - a to Kralika Rogera to rozhodne nemalo, bolo tu par vtipnych scen s Duffym a Bugsom, z realneho sveta to drzal nad vodou Frasier - Jenna Elfman bola vyslovene zla, pribeh veskery zadny.. neviem pre koho bol tento film vlastne urceny... 4/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde fyzikální zákony ještě nenabyly účinnosti, o zákonech logiky nikdy nikdo neslyšel a děj je pro film naprosto nepodstatný. Já se v něm pobavil s nástupem takřka každého hráče v dresu Warner Brothers a skvěle jsem si užil i všechny mnou zachycené odkazy na filmovou klasiku. Přesto bych asi se čtvrtou hvězdou váhal, ale musel jsem každému ze svých dětí během sledování filmu několikrát přišívat urvanou bránici, takže horší hodnocení by patrně bylo urážkou humoru, který si svou cílovou skupinu neomylně našel. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to taková odlehčená zábava pro děcka, ale občas až příliš ztřeštěná a někdy dovedená až za hranice absurdity (třeba záporák v podání Martina, kterej mi neuvěřitelně připomínal s těma nabarvenýma vlasama Harrisona Forda, je karikaturou karikatury). Odkazů na jiný filmy atp. tu je kopa, ale málokdy mi přišly zábavné, přesto jsou občas opravdu povedené (třeba : Je to zázrak, nebo jenom prostý product placement?) Příběh je téměř nulový, vlastně se jedná o prachobyčejný vršení gagů a scének na sebe jakžtakž na sebe navazující. Herci jsou svými výkony zašlapáváni do země kreslenými postavičkami, přesto je tu jedna skvělá postava hraná a sice Timothy Dalton. Když se plácal do hlavy, nemohl jsem si nevzpomenout na jeho tvrďáckýho Bonda a smál jsem se o dlaně. Ovšem jako program na devátou hodinu večerní a navíc v neděli to je docela mimo. Možná v sobotu v podvečer, ale celovečerní film pro dospělé to není. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další spojení herců a animovaných postaviček ala Jordanův Space Jam, který byl však nutno dodat o hodně lepší a zábavnější, ikdyž průměrný. Tento film je stělesněním komerce, kde se napatlá scénář bez jakéhokoliv kvalitního děje a přidají se animáci. Do rolí druhořadých postav se dostanou "hvězdy" filmového nebe a všechno se to nějak natočí. Nemůže potom vzniknout nic víc než velká polomalovaná nuda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z nudy jsem si to pustil v busu Student Agency a nutno říci, že jsem to dokoukal, takže to nějaký potenciál má. Jen jsem si každou chvíli říkal, mankote, tohle je fakt Brendan Fraser? A tohle Joan Cusack? A Timothy Dalton? ... Přesně, jak už tu někdo napsal, děj je nulový, film je poskládán z různých scének, většinou nijak vtipných, i když sem tam něco skutečně humorného se objeví, takže mi to celé přišlo jako neskutečně absurdní WTF od začátku do konce, kde ani herci myslím často netuší, co vlastně představují a hrají. Jo, a taky mi vadilo dost mizerné skloubení animace a skutečných herců. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Scéna s králíkem Bunnym ve sprše je odkazem na známou hororovou scénu z filmy Psycho (1960). (x_silver)
  • Původně mělo jít o přímé pokračování filmu Space Jam (1996) – zvažovaný název byl „Spy Jam“. (fiLLthe3DD)
  • Brendan Fraser (Damian) napodobil zvuky tasmánského čerta Taze natolik dobře, že se tvůrci rozhodli je ve snímku ponechat – Jim Cummings, který Tazemu propůjčoval hlas od roku 1991, si tak zde roli už nezopakoval. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama