Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasický film na sobotní večer v komerční televizi. Samí mužní chlapi a hezké ženy (kromě Johna Billingsleye :-) - mimochodem jeho scéna s porouchaným autem je DOKONALÁ!), přímočarý děj s jedním velkým zlomem a pár napínáků ke konci. To je ale bohužel vše a vezmu-li navíc v úvahu obvyklé kraviny (např. předělání výpisu telefonních hovorů) nemůžu věnovat víc než 3*. ()

July 

všechny recenze uživatele

2.3 hodiny = 20 minut zpoždění na Markíze (měřím to), 15 minut milostného života hlavního hrdiny, 15 minut s nešťastným lékařským verdiktem a teprve zbytek napínavý krimithriller (a to ještě s reklamami). Můj nelékařský verdikt zní: veskrze průměrovatý průměr, dokonce i strůjce spiknutí není nijak překvapivý (popravdě, spíš jsem byla překvapená, když to tak chvilku nevypadalo) a herci ujdou. Šok z dvojnásobné brutální vraždy, jak avizuje text distributora, se v městečku nekonal. Na sobotní večer bych si představovala lepší film, ale rozhodně to není špatné. Jen příliš ohrané. Blofeld: Mučit ani zabíjet se nebude :-), ale noir bych si představovala zachmuřenější, bez těch jasných barev a živé hudby, s větším důrazem na napětí a méně líbezným závěrem. Ale femme fatale tam je, to nelze popřít... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíběnějších thrillerů. Denzel zahrál bombově policajta, který je zamilován do dívky, která ho podvede tím, že jakoby zemře a předtím si od něj půjčí peníze ( které má v trezoru za minulý případ ). Jenže tento případ se otevře v nepravou chvíli a Denzel prachy prostě nemá. Do toho zjistí, že byl podveden a jeho tajná láska žije. Musí hrát na všechny strany a vzniká z toho fakt dobrý a zároveň vtipný thriller, vžijete se do filmu a fandíte mu, aby ty všechny podvůdky, kterýma se kryje ( ale vy víte, že on je ten " hodnej" ) prošly a aby to všecno stihnul. (( :: ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zklamání, neboť pomalý začátek naznačil šance na originální thriller, ale nestalo se. Docela nudné čekání do samotného závěru, který nakonec neurazí, nepřekvapí. Denzel toho nemá moc co hrát, scénář mu nedává příliš prostor, jak jsme u něj zvykli. Na dámské herecké osazenstvo je slast pohledět a udrží aspoň nějakou pozornost, neboť napětí jsem se dočkal minimálně. Film působí průměrně, jak to víc nejde.......5/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Je to taková naprosto jednoduchá jednohubka. Po prvních cca 15 minutách je jasné, o co jde. Cca 30 minut je celkem nudných a docela se to vleče. Zbytek filmu ale chytne tempo, pořád se něco děje a utíká to. Nicméně, chybí v tom jakási jiskra a napětí. Film v podstatě plyne, ale nevzbudil ve mě jakýkoliv zájem či emoce. Myslím, že nápad je to celkem dobrý, ale zpracování je takové moc ploché a televizní. Pojmout to jinak, mohl by to být dobrý thriller. Takhle je to film na jedno kouknutí. Howgh! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)
  • V lednu 2004 se snímek dostal do americké video distribuce se slušným 10,5 mil. debutem a tržby se během třech měsíců vyšplhaly na sumu 47,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama