Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlavní roli klapka, tak by mohl znít název tohoto filmu. Nápad udělat z dřevěné tabulky hlavního aktéra děje, přinesl Kieslowskému další krátkometrážní film v experimentálně dokumentární formě. Vystříhané záběry ze snímku Jizva (Blizna) sestavuje Kieslowski do příběhu o lidech, kteří mají před kamerou své role a za kamerou své životy. A napětí mezi těmito dvěma rovinami je to, co činí tenhle snímek zajímavým. (anniehall)

(více)

Recenze (7)

Bláža 

všechny recenze uživatele

Film sestříhaný z nepoužitých záběrů k filmu JIZVA. Jen série nepovedených záběrů, několikrát se opakujících. Kupodivu je to i docela vtipné. A samozřejmostí je klapka. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá, aj keď trochu natiahnutá koláž... No najviac ma zaujalo jedno meno, ktoré je uvedené ako spolupracovník v titulkoch - Tarkowski:))) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Ako uz bolo spomenute...zostrih nepouzitych zaberov filmu Blizna...samozrejme s klapkou a uchu lahodiacim odklepnutim:). Ja uz len podotknem...103 klapiek v piatich minutach...to nam robi v priemere 20 zaberov, ehm sorry...20 klapiek za minutu :),nazdar ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Klapky jsou zajímavou hravostí Krzysztofa Kieślowskiho. Využívá k tomu odpadový materiál z filmu Jizva. Nic více za tím hledat nelze. Hraje si s rytmem a náladou střihajících filmových klapek. Zdejší popis je umanutým hledáním vyššího smyslu, nadšení je zbytečné. ()

Reklama

Reklama