Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neskutečně lakonický feel good kousek, který z oné puberťácké škatulky vyzdvihuje režie a herecké výkony všech protagonistů. Jelikož platonicky miluju Haley Lu Richardson, tak bylo jen otázkou času, kdy si film přestanu šetřit a vrhnu se na něj. Jak mi ale u tohohle filmu došlo, té to sedí více do vedlejší úlohy a jakmile se film řádně rozjede, tak v druhé polovině už jsme svědky jednoznačné one (wo)man show Hailee Steinfeld, kterou sice trápí holčičí pubertácké, mnohdy až absurdní, problémy, ovšem ona je dokázala zahrát tak sympatickým způsobem, že náhle ta nominace na Zlatý glóbus dává perfektní smysl. Jak jsem už naznačil, The Edge of Seventeen jsem si užíval od začátku až do konce a lví podíl v tom samozřejmě má i Woody Harrelson, kterého prostě nemohu nezmínit a kterého oceňuji už mnoho let, až tady jsem mu ale napevno propadl, jelikož jeho postava je naprosto skvělá, cool a ihned bych si s ním pokecal ve svém životě! No a samozřejmě ten fiktivní, velice líbivý, nápady nasáklý, ručně malovaný animák, který pouze dotváří srdceryvný konec, kde se sice trošku naivně a zničehonic všechno urovná, ovšem o to větší to zanechá dojem...9/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na takovou středoškolskou komedii na úrovni jsem čekal opravdu dlouho. Je na naprosto jiné úrovni, než moje dosavadní oblíbené Mean Girls, které jsou jen pouhou srandou. Edge of Seventeen výborně balancuje mezi dramatem a komedií navrch s uvěřitelným a upřímným výkonem Hailee a sakra dobrým scénářem. Milé a úsměvné. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého najväčšou devízou je, že tam nikto nie je hlúpy. Každý si len ide to svoje a...bohužiaľ... dakedy si tie povahy nesadnú. Na film o tom aké zložité je to byť teenagerom je to ale solidná sonda. Poteší, že je bez moralizovania a tiež tým, že to má nadhľad a príjemný humor. Hailee Steinfeld drží celý film na svojich ramenách a občas jej pomôže Woody. Ale inak je to silné v uveriteľnosti, úprimnosti a charakteroch. Som z neho natoľko milo prekvapený, že by som chcel vedieť o ďalších dobrodružstvách týchto hrdinov. Jedna z tých lepších vecí, kedy je vidno, že niektorí debutujúci režiséri majú víziu a svet okolo nich sa občas spojí, aby im ich ju pomohol naplniť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když jsem si k filmu sedal, předpokládal jsem, že to pro mě bude maximálně lepší průměr, ale zase jsem se jednou dočkal příjemného překvapení. Nadine mi vlastně ani nepřišla jako až tak obrovská mrcha, jasně, často byla zralá na teplou, studenou a do klece, ale myslím, že v tom nejela tak úplně sama. Mamča by taky potřebovala na čelo instrukci: "Před upotřebením protřepat!", ale co juž. Každopádně jsem rád, že hlavní postava nebyla jen prvoplánovým vypatlancem, tolik typickým pro podobný typ filmů. No, a i když šlo hlavně o hrdinčino dospívání, bavilo mě to, přestože jsem už časem poněkud opotřebovaný, a když jsem se naposled kontroloval, s jistotou jsem nebyl holčička. Za perfektní herecký výkon musím určitě pochválit Woodyho Harrelsona, který nepatří k mým oblíbeným hercům, takže je jasné, že to myslím vážně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hailee Steinfeld si svoji roli 17leté krávy střihla s takovou bravurou, že ji každý divák zaručeně začal velmi brzy nenávidět, což byl tvůrčí záměr. Dlouho jsem neviděl slečnu, jejíž sprchování by mi navozovalo pocit zvracení, a to byl záběr pouze od jejích ramen směrem vzhůru. Ani její hlas příliš krásy nepobral. Obsah je opravdu jen pro silné povahy. Moc nechápu, proč se tvůrci snaží divákům představit život běžné 17leté dívky za použití extrémního menšinového případu. Zřejmě proto, aby to celé mohlo být alespoň malinko zábavné. Woody Herrelson účastí v tomto snímku trošku zbytečně mrhá svým hereckým umem. Na druhou stranu jsem rád, že jim mrhal, neboť představoval na celém snímku to nejlepší a dokonce přidal do placu i trošku té zábavy. Snímek je nesmírně předvídatelný a často tíhne k úchylnostem. Přesto zaručeně patří ve svém žánru k tomu lepšímu. Příčinu jeho diváckého úspěchu bych spatřoval v poměrně kvalitních dialozích, které rozhodně netrhaly uši. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama