Reklama

Reklama

Řidič

Trailer 3

Obsahy(1)

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr - buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (72)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Mě náhodou herectví všech zúčastněných i celá ta málomluvná stylizace sedly perfektně. Ryan O'Neal tu zkrátka představuje hrdinu, který má blíž právě ke Goslingově postavě z Drive, než k typickým zamlklým drsňákům z let sedmdesátých. S kamerou a svícením to Walter Hill uměl vždycky a bravurně nasnímané, realisticky pojaté honičky poskytují úplně jiný typ diváckého potěšení, než ty z dnešních akčních filmů, v nichž jde víc než o řidičské umění o nadsázku, destrukci a postprodukční efekty.______ btw. "Akční" je film asi do stejné míry jako Bullittův případ (tedy málo) a oficiální obsah distributora je dost mimo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná retro záležitosť, ktorá boduje a zároveň stráca body práve tým, že ide o pomerne krotkú záležitosť. Na jednu stranu sa to pozerá super s vyloženými nohami na stole po namáhavom dni v práci, na tej druhej mohol Hill zájsť omnoho ďalej proste len v drsnosti predvedeného. Našťastie je scenár tak trochu viac zašmodrchaný, ale stále z nás nerobí blbcov zvratmi v každej desiatej minúte. No a casting je v pohode, ale na výber toho bolo "once upon a time in Hollywood" viac ako takmer parodický Bruce Dern a kliďas O´Neal. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělý honičky v autech, noční Los Angeles a totálně neosobní postavy (teprve při titulkách jsem si vlastně uvědomil, že nikdo z nich neměl jméno ... postavy se jmenujou prostě Driver, Detective, Player atd.) Mohlo to mít větší spád nebo to bejt trochu kratší, ale jinak to byla dobrá sedmdesátková krimi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill natocil vskutku posobivy, pekny film o autonahanackach a o istom soferovi, ktoreho stvarnil Ryan O´Neal /Love Story, Papirovy Mesic, prilis Vzdaleny Most/. Film ma akysi dej a hlavne spustu autonahanaciek, takze divak sa ani chvilu nebude nudit. Film ma svoje silne atributy /minimalisticka hudba, anonymne prostredie Velkomesta a scena vo vlaku/, pre ktore sa oplati snimok si zohnat a pozriet. 77 % ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Další chlapáckej Walter Hill s lehkým feelingem filmů Jean-Pierre Melvillea. Dobře zvládnuté honičky a fotogenická Isabelle Adjani jako plus. Snaha o málomluvnou drsnost je občas příli nucená ( Bronson je v téhle poloze uvěřitelnější ) a atmosféričnost taky úplně nevychází, místo toho mohl bý Řidič klidně ještě o 10 min. kratší. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je možné jednou přímo a třikrát díky pohybu řidičovy (Ryan O'Neal) ruky zpozorovat, že červený pick-up má manuální řazení na podlaze vozidla. V závěrečné honičce je však v několika záběrech vidět zařazení zpátečky i dopředné jízdy pákou automatické převodovky pod volantem. Scény tak musely být patrně natočeny v jiném voze, navíc bez pasažérky, což prozrazuje prázdné sedadlo spolujezdce. (tulakfelix)
  • Hlavná postava (Ryan O'Neal) povie počas celého filmu iba 350 slov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama