Reklama

Reklama

Řidič

Trailer 3

Obsahy(1)

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr - buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (72)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Inspirace pro Refnův Drive nepochybná - minimálně začátek a náznakem několik dalších klíčových momentů. Stejně tak i charakter hlavního hrdiny (a nejen, že jeho herecký představitel se v obou případech jmenuje křestním Ryan), i když zde mi „řidič“ připadá trochu méně čitelný. Za to ale možná může jen trochu odfláknutý scénář. Jinak film splňuje vše, co slibuje. V rámci žánru velmi solidní a drsná podívaná. Chybí mi jen nějaký výraznější hudební motiv, který je pro mnohé Hillovy pozdější filmy charakteristický. Plný počet uniká jen o chlup. P. S.: Kruhy pod očima. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jestli ste si zamilovali úvodní honičku z filmu DRIVE, tak mám pro vás špatnou zprávu. Je téměř kompletně vykradená z úvodu THE DRIVER, ach jo. A teď už k samotnému filmu - pro mě technická a atmosférická extáze. Honičky a akční scény jsou zvládnuté naprosto skvěle, na rok 1978 naprostá paráda, tady si Hill vyhrál a třeba závěrečná naháněčka je skutečně hodně dlouhá, ale precizní s hodně dobrým finále. Horší je to se scénářem, třeba logiku a informonost policejního štábu si nedokážu vysvětlit a proč se polda Bruce Dern snaží řidiče Ryana O'Neala nachytat zrovna takovýmhle zvláštním způsobem je pro mě taky dost nevysvětlitelné, ale budiž - na atmosféře filmu to neubírá ani trochu. Doporučuju! ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek z konce 70. let. Nejvíc asi člověk zaujmou automobilové honičky, protože takové se v té době moc nevidí. Jinak je to celkem normální krimi film. Chlap řídí auta z loupeží a policie po něm jde. Do všeho se zaplete sympatická mladá dívka v podání Isabelle Adjan. Nakonec se vše zkomplikuje a nikdo nevyhraje. "To je vás kufr?" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Matka driverských filmů. Dvě slušné bullittovské honičky (tj. dlouhé, realistické a plné kvílení pneumatik - film byl ostatně původně napsán pro Stevea McQueena a O´Neal tu působí jako jeho bezkrevná kopie), jedna na začátku a druhá na konci, jsou spojeny strohým a minimalistickým příběhem (postavy, o kterých se nedovíme ani jejich jména, úsporné úderné dialogy) o moderním desperátovi-gentlemanovi a fanatickém šerifovi, který udělá cokoliv jen aby ho dostal, v kteréžto roli exceluje režisérův oblíbenec, westernový herec Bruce Dern (neustále referující o Řidiči jako o kovboji). Dobrá je scéna v garáži, kde Řidič na požádání předvede svoje řidičské umění a precizní jízdou dokonale očeše svěřené auto, taky se mi líbil Dernův monolog o tom proč se vyplatí čtení sportovních příloh v novinách. A Isabelle Adjani je velmi okouzlující femme fatale. Kolem a kolem mě na tom baví hlavně ta sedmdesátková atmosféra a že se to odehrává převážně v noci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill natocil vskutku posobivy, pekny film o autonahanackach a o istom soferovi, ktoreho stvarnil Ryan O´Neal /Love Story, Papirovy Mesic, prilis Vzdaleny Most/. Film ma akysi dej a hlavne spustu autonahanaciek, takze divak sa ani chvilu nebude nudit. Film ma svoje silne atributy /minimalisticka hudba, anonymne prostredie Velkomesta a scena vo vlaku/, pre ktore sa oplati snimok si zohnat a pozriet. 77 % ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Hlavná postava (Ryan O'Neal) povie počas celého filmu iba 350 slov. (m.a.t.o.)
  • Žiadna z postáv vo filme nemá meno, všetky sú pomenované iba podľa toho čo robia (ako napr. vodič, detektív, hráč a pod.) (m.a.t.o.)
  • V závěrečné honičce řidič (Ryan O'Neal) kočíruje červený pick-up Chevrolet C10 ročník 1973. (tulakfelix)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama