Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Snímek je vším, co byste mohli žádat od popcornové zábavy – hrdina je sympaťák až na kost (z 90% zásluha obsazení Rona Perlmana, který se pro roli zřejmě narodil), sype jednu ultrasuchou hlášku za druhou, na každém rohu se válí tuny cool digitálních triků, dobře střižené akce a vše se odehrává v rámci divácky stravitelné stopáže. Okořeněn comicsovým pozadím, rozjíždí to navíc rohatý rudoch ve světle příjemné okultní atmosféry a příběhu, který se sice předlouhou inspiruje velice volně (bere si pouze postavy, základní motiv a kousek finále), ale na nabitý celovečerní trhák stačí s naprostým přehledem. Měl by se líbit všem, kterým sedí Del Torův režijní styl z Bladea 2 a zároveň si potrpí na nejednoznačné hrdiny s vlastní neujasněnou minulostí (a budoucností). ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Update po tretom vzhliadnuti: Na prvy krat som Hellboya, riadne zatratil, az mi je to divnuo:) Cim castejsie vsak HB davaju v reprizach, tym viac sa mi paci...a mozno je to tym, ze som sa zahladel do del Torovej tvorby...pre srandu nechavam aj moj povodny komentar...:,, No teraz neviem, ci som pozeral ten isty film, ktoremu uzivatelia csfd dali 72%...to akoze to hodnotenie myslite ako recesiu, alebo ja som ten film pozeral prilis triezvy a v nejakej cudnej nalade, alebo som si mal pozret pred filmom comics??? Jednu * davam za to, ze mi to usetrilo 200 Sk, ktoru by som minul za 2 hodiny v bare. Nechce sa mi pustat do kritizovania jednotlivych komponentov filmu, ale spomeniem len neskutocne gumove telo Cerveneho, gycovitu S&M nacistku, nepochopitelne meduzovity zaverecny "boh", klise hlasky, humor tak na urovni 9 rocneho chlapca, zaver ako z najhorsej nocnej mory.............berem to ako nechceny podraz od uzivatelov csfd, ze mi "odporucili" zabit cas pri HB" ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hellboy má v sobě obrovský potenciál, jenže tvůrcům se ho nepodařilo přenést na plátno. Největší chybou je, že zcela opomněli goticko-mysteriózní atmosféru, která z komiksových předloh přímo čiší. Dějově je to až nedůstojně béčkový paskvil (aspoň v tomto ohledu to je předloze věrné) a jediné co ho zachraňuje je Ron Perlman v hlavní roli samotného Hellboye. K tomu nijak záživné tempo, přemrštěná stopáž a trapné finále. Výsledkem je bohužel průměrná záležitost, kterou jednou vidět a nikdy více. A to si nejsem vůbec jist, zda to na třetí * netahá taková blbost, jako že jednu ze scén tvůrci natáčeli přímo pod okny mého tehdejšího dětského pokojíku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechno, čemu z hlavy vyrůstá párek pekelných rohů, nemusí být zákonitě zlé, démonicky zkažené. Stačí jen správná rodičovská výchova, spousta umňoukaných koček a sem tam něco na zub. A comicsový Hellboy v kůži Rona Perlmana má rázem k ďáblovi asi tak blízko, jako ještěrka k Tyrranosauru Rexovi. V nadupané jízdě Guillerma del Tora se teď musí rudokožec vzepřít zlotřilému Rasputinovi (Karel Roden), který by rád ovládnul svět... Spousta paranormálna, mutantů a svižné (nejen) digitální akce v blockbusterovém překvápku z roku 2004. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co vlastně dělá člověka člověkem? Mentálně je mu 20, je zamilovaný, uremcaný, silný, konfliktní - a díky tomu neodolatelný. Dodneška si vzpomínám, že jsem Hellboyovi po traileru ani za mák nevěřil a pak jsem zůstal zírat. Velmi křehké pouto s Liz, neustálé hecování agentů kolem, komplikovaný vztah s otcem nebo jenom bitky se Samaelem - tam všude mě tenhle pekelný kluk dostává. Po mnoha a mnoha projekcích zkrátka musím uznat, že můj milovaný žánr komiksových adaptací má svého nenápadného, červeného krále. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Některá kina na (místy nábožensky až fanatickém) americkém Jihu film propagovala pod názvem Helloboy. (NIRO)
  • Předlohou pro scénář byl komiks "Sémě zkázy", ale pozorní diváci rozeznají ve filmu i různé prvky převzaté z "Pravé ruky zkázy", "Skříňky plné zla" a dalších krátkých příběhů. (imro)
  • John Meyers (Rupert Evans) přijede do Hellboyova (Ron Perlman) sídla na československém skůtru CZ 175 (typ 501) "Čezeta", v Česku všeobecně známém pod přezdívkou "prase". Skůtr byl pro film dovybaven mohutnou přední světelnou rampou. (Stejšn)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama