Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Perlman se prospal na pláži bez ochranného krému, na čelo přilepil dva špunty z demižónu, nechal se píchnout ovádem do pravačky (kdo ví, jestli její velikost nebyla potřebná k účinné autoerotice) a životní role je tady. Fajn, je to postavička s velkým potenciálem a del Toro nabízí svůj nezaměnitelný vizuální styl (Abe Sapien), ale i na několikátý pokus mně to přišlo jako sterilní, mírně infantilní projekt „vanhelsingovitého“ charakteru. Začínám si myslet, že u Faunova labyrintu toho mexického tlouštíka políbila múza a po té nevábné zkušenosti ho už nechce nikdy vidět.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co vlastně dělá člověka člověkem? Mentálně je mu 20, je zamilovaný, uremcaný, silný, konfliktní - a díky tomu neodolatelný. Dodneška si vzpomínám, že jsem Hellboyovi po traileru ani za mák nevěřil a pak jsem zůstal zírat. Velmi křehké pouto s Liz, neustálé hecování agentů kolem, komplikovaný vztah s otcem nebo jenom bitky se Samaelem - tam všude mě tenhle pekelný kluk dostává. Po mnoha a mnoha projekcích zkrátka musím uznat, že můj milovaný žánr komiksových adaptací má svého nenápadného, červeného krále. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další z široké řady comicsů, který ve mně zanechal hořkou pachuť. Rudý pekelný démon s upilovanými rohy a kamennou pěstí je bohužel krapet nesourodý a přeplácaný. Celkově je sice dynamický a nedá se mu upřít jistá stylovost a efektnost, zejména co do designu mnohých monster, ale svou rozbředlostí prostě neláká k tomu, abych si ho někdy zopakoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $59,623,958Tržby Celosvetovo $99,318,987║ Guillermo del Toro dokáže tvoriť fascinujúce svety, rovnako tak aj tvorov o akých sa nám ani len nesnívalo. Je to jeden z tých originálnejších comicsov, aj vďaka režisérovho vizionárstva v oblasti fantázie. /videl v kine: 85%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hellboy je fajn. Má srdce, kúzlo, vtip, coolový šmrnc, fantasy rozmer a je z neho cítiť, že ho scenárista a režisér Guillermo del Toro robil s láskou. Napriek tomu ale nejde o jeho najlepší film. Akcie v ňom nie je dostatok a tá najdôležitejšia, finálna, je prekvapivo nenápaditá a narýchlo odbitá. Nehovoriac o absencii celkovej dynamiky a švihu filmu (v tom bol lepší Blade II), ktoré by podobnej komiksovke chýbať určite nemali. Ak, samozrejme, nie je podchytená dramatickejšou psychológiou (X-Men 2), čo Hellboy nie je. Del Toro ho totiž koncipoval ako čistú oddychovku stavajúcu na humore, sympatií hrdinov, škaredosti slizkých príšer a kúzelnej atmosféry "iného sveta". Schematicky v podstate len preplietol odpočinkové scény, v ktorých naši hrdinovia pobývajú v laboratóriu, so scénami, kedy vyrážajú za nepriateľmi a dávajú im na frak. A tieto dve roviny sa, nanešťastie, celé dve hodiny striedajú bez toho, aby sa niečo veľké riešilo a my sme boli v napätí, čo bude následovať ďalej. ***1/2 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Při nebezpečných scénách za Rona Perlmana zaskakoval v kostýmu a masce Hellboye český kaskadér Jan Petřina. (ČSFD)
  • John Meyers (Rupert Evans) přijede do Hellboyova (Ron Perlman) sídla na československém skůtru CZ 175 (typ 501) "Čezeta", v Česku všeobecně známém pod přezdívkou "prase". Skůtr byl pro film dovybaven mohutnou přední světelnou rampou. (Stejšn)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama