Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kde chybí světlo, vítězí temnota...... Hellboy sa nehrá na nič hlbokomyselné, jednoducho chce baviť. Svojou štýlovosťou, hláškovaním, podarenými maskami a efektami, záporákmi (hlavne ten nacistický assassin), akciou a humorom sa mu to darí veľmi dobre. Veľká fantázia a zručnosti režiséra pomohli k tomu, že Hellboy je jedna z najzábavnejších komixoviek pod slnkom. Ešte dodám, že hlavný hrdina je na zamilovanie. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je to sice lepší než Blade II, ale Guillermo del Toro stále vůbec neumí režírovat. Pokud je Hellboy něčím zajímavý, tak osobností titulního hrdiny, což ovšem není zásluha autorů filmu, ale autorů comicsu. Křivka zábavnosti filmu se s přibývajícími minutami řítí neustále strmě dolů a finále je až trapné. Jo, a Karel Roden s takovými rolemi asi díru do světa neudělá... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hellboy je komixová jízda přesně podle mého gusta. Disponuje ďábelsky temnou a místy zvrhle nechutnou atmosférou, humorem černým jak čerstvě zasypaný hrob a hrdinou tak sympaticky nesympatickým, že to dál nejde. Hlavní výhrou snímku Guillerma Del Tora je Ron Perlman, který svou maskovou kreací překonává vše, co jsem zatím v žánru komixových remaků viděl. Hellboy je hrdina s duší, který se nemusí vůči světu vymezovat tunami explozí a soubojů... je to malá velká báseň o věčném sváru pekelné moci a dobrých lidských stránek, které se v tom velkém červeném těle mění na něco téměř poeticky něžného. Scény, kdy Hellboy hladí svojí kamennou rukou koťátko či pojídá sušenky na střeše ve společnosti devíti letého chlapce, debatujíc s ním o lásce, jsou ozdobou filmu. Del Toro dokázal slušně vyvážit poměr akce a konverzaček, čímž se připojuje k chválihodnému trendu x-menovské dvojky. Je až s podivem, jak mě ten film o rohatém monstru dokázal dojmout... ale nejen to. Dokázal mě pobavit slušně zmáknutými akčními sekvencemi (které jsou však v dnešní době spíše lehce nadprůměrné a starosvětsky pojaté), dokázal mi vsugerovat atmosféru, která balancuje na hraně černé komedie a horroru. Škoda, že v závěru se poněkud vytrácí gradace a režisérská chytrost, s jakou je snímek až do té chvíle s lehkou nadsázkou veden. Hellboyův svět je mi velmi sympatický a blizký, pročež doufám, že "Red" tímhle snímkem nekončí svoje neomalené filmové putování. Byla by škoda, kdyby se tahle zablácená pekelná relikvie neměla dočkat nástupce... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hellboy je fajn. Má srdce, kúzlo, vtip, coolový šmrnc, fantasy rozmer a je z neho cítiť, že ho scenárista a režisér Guillermo del Toro robil s láskou. Napriek tomu ale nejde o jeho najlepší film. Akcie v ňom nie je dostatok a tá najdôležitejšia, finálna, je prekvapivo nenápaditá a narýchlo odbitá. Nehovoriac o absencii celkovej dynamiky a švihu filmu (v tom bol lepší Blade II), ktoré by podobnej komiksovke chýbať určite nemali. Ak, samozrejme, nie je podchytená dramatickejšou psychológiou (X-Men 2), čo Hellboy nie je. Del Toro ho totiž koncipoval ako čistú oddychovku stavajúcu na humore, sympatií hrdinov, škaredosti slizkých príšer a kúzelnej atmosféry "iného sveta". Schematicky v podstate len preplietol odpočinkové scény, v ktorých naši hrdinovia pobývajú v laboratóriu, so scénami, kedy vyrážajú za nepriateľmi a dávajú im na frak. A tieto dve roviny sa, nanešťastie, celé dve hodiny striedajú bez toho, aby sa niečo veľké riešilo a my sme boli v napätí, čo bude následovať ďalej. ***1/2 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pohľad ženy: Typický komiksový príbeh, dobré efekty, zaujímavý dej striedajúci akciu s komornou atmosférou a hlavný hrdina sršiaci sebaironizujúcim humorom. Proste Hellboy je chlapík, do ktorého sa môžeme zamilovať... Je to veľký, silný (navyše červený) fešák, občas trochu výbušný (vrrrau!), ale kedykoľvek pripravený ochraňovať a obetovať sa pre milovaných, vrhať po (ne)priateľoch suché hlášky a zachraňovať malé chlpaté zvieratká. Ostatné postavy fungujú presne ako majú, hnusáci sú zákerní, klaďasi patrične sympatickí (pre mňa Abe Sapien) či komickí, ...aj keď na Lizin elán by som občas použila staré heslo "trochu života do toho umierania" (ani Winona v Beetlejuicovi nemala takú depku), ale inak - zábava "solid as a rock"! ;-) Medzi 3 a 4 hviezdičkami, bližšie k trom. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • K obsazení Karla Rodena do role hlavního záporáka Rasputina režisér Guillermo del Toro řekl: „Myslím, že Karel je jeden z nejlepších herců, se kterými jsem kdy pracoval. Vzpomínám si, jak jsme si z toho při Bladeovi dělali legraci… žertem jsem se mu předem omlouval za to, co po něm budu chtít. Byla to malá role a já dobře věděl, že on je veliká hvězda, takže jsem ho absolutně respektoval. A slíbil jsem mu, že pro něj napíšu roli v Hellboyovi. On se jenom zasmál, ale já pak odjel a opravdu jsem to psal pro něj. Nebyl žádný konkurz. Karel byl první a jediný herec, kterému jsme tu roli nabídli. (NIRO)
  • Čas 1:18:50 - souřadnice, které jsou ve filmu zobrazeny, neodpovídají zmíněné lokalitě. Ve filmu je u nich napsáno, že jde o Moskvu, ale reálně tyto souřadnice ukazují na Kalužskou oblast, která je od Moskvy směrem na jihozápad, ve vzdálenosti asi 130 km. (Proste..Jana)
  • Režisér se k dokončení Hellboyova (Ron Perlman) vzhledu obrátil na maskérské studio Cinovation. "Hellboyův make-up nakonec sestával z obrovského množství latexu,“ vysvětluje maskér Matt Rose. "Museli jsme vymodelovat celý obličej, upilované rohy, hrudník a krk. Dolní ret, jsme udělali snímatelný, aby se Ron mohl v průběhu natáčení najíst." (Specs)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno