Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 189)

tron 

všechny recenze uživatele

"Si najhorší pirát, o akom som kedy počul." - "Ale počul si." Vďaka parádnou hudbou obohateným PIRÁTOM KARIBIKU si vždy spomeniem, že Hollywood je tu hlavne preto, aby nás bavil. Soľou a rumom nasiaknutá plavba, plná skvelých prírodných scenérií, inteligentne vybraných a zručne nakombinovaných hercov, divokej akcie a skvostného humoru, plného historiek z osemnástej ruky ("...a potom zo mňa urobili náčelníka." alebo "To preto,lebo si nebol v Singapure."). Snímka občas stagnuje (no jo no, 143 minút je 143 minút) a Keira Knightley s Orlandom Bloomom nedostali zaujímavé postavy resp. sa naplno rozbehli až v dvojke a trojke. Ale kto by stíhal držať krok so všetkými masťami mazaným kapitánom Čiernej perly Barbossom v pôvabnom podaní oscarového Austrálčana Geoffreyho Rusha! Lepší je už len Johnny Depp, za svoj sfetovaný bisexuálny výkon nominovaný na Oscara. Jou-ho-ho, pirátsky život, ten je môj. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádný drahý propadák. Bylo to něco nového, svěžího, třeskutého, bláznivého a mělo démonického sobce Johnnyho Deppa, který dokonale podpořil Bruckheimerovu epickou pohádku pro celou rodinu. Zkušený producent oslovil zejména teenagerské obecenstvo a dnes už má pětici výdělečných dílů. A pořádnou obchodní značku. Ač většina pokračování měla jeden zásadní problém – přeplácanost. Jednoduše tam nacpeme všechno, co nás napadne, nehledě na divákův zájem. A pak to prostě celé notně působí neupřímně. Díky nicméně za všechny ty výtečné herce ve vedlejších rolích, kteří sérií prošli (Bill Nighy, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgård, Penélope Cruz, Javier Bardem a samozřejmě Keira). ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebýt famózního Johnny Deppa a o nic horšího Geoffrey Rushe, byl by to jen další film na jedno použití. Po prvý je to totiž super jízda, podruhý (o rok později) už jsem se i nudil a potřetí se na to podívám až zas za hodně dlouho. Ne že by to nebylo zábavný, ale spoustykrát je to dovedený k absurditě (různé ty přiblblé souboje), hláškami se nešetří, ale většinou to je humor jen opravdu na první poslech nebo čistě pro efekt, a pak taky je to chvílema dost zdlouhavý. Největším zklamáním je pro mě Jonathan Pryce, kterej sice nedostal moc prostoru, ale co dostal, to prasil a jeho konečnej náhlej přerod v dobrodinného hodného místodržícího je neuvěřitelnej. No a hlavní milostná trojka (respektive dvojka, protože třetí byl mimo vždycky) mě přiváděla k vzteku. Ti byli nejspíš původně plánovaní jako hlavní postavy, ale Johnny je zastínil opravdu dokonale. Ti dva, a nebudu zastírat, že proti Bloomovi i Knightleyové jsem nejspíš zaujatej, mě dokážou zkazit cokoliv, kde se objeví. Možná tou svou nevýrazností nebo že jejich "hraní" předstírají pouze mistři střihači, a nebo jen faktem, že mi jejich postavy jsou málokdy sympatický třeba jen jako obyčejní lidi. Jakoby jim nedokázali dodat trošku lidskosti a ukazují jen tu dvojrozměrnost jejich charakterů. A nebo je prostě jen nemusím od pohledu. Ale zbytek se dal a když člověk nepřemýšlí moc do hloubky nad divnýma věcma (například dodnes nechápu, proč potřebovali zrovna Turnerovu krev), tak ani nemá pocit nedokonalosti. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

A já mám pro Prokletí Černé perly slabost. V rámci nastoleného žánru a zvolených producentských cílů dokonalý produkt. A stejným dechem je třeba dodat, že už se ho potom nikdy nepodařilo úplně zopakovat, ačkoliv se moje guilty pleasure obliba prvního dílu s mírnou podporou přelévá i do celé "původní" trilogie. Rovněž je mírně obdivuhodné, jak se podařilo mít správného herce na každém místě, přičemž mému srdci kraluje Jack Davenport (jakkoliv jsem si v době premiéry filmu byla jistá, že to bude Legolas). Zajímavé taky je, že co v roce 2003 vypadalo jako zajímavá výzva pro stoupající hvězdu Johnnyho Deppa byl vlastně počátek jeho propadu na jak herecké, (a jestli se informace z bulvárů můžou brát jako průkazné) tak i osobní dno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Popcorn zalitý zředěným rumem. Deppovu THC kreaci na piráta neshledávám příliš zábavnou, stejně tak celý tento spektákl cílený druhému stupni základních škol. Nicméně Disney našel volné místo na trhu a zdárně porodil do vod Karibiku dojnou krávu. Lidé na to chodí, další díly se točí, suvenýry s motivy Jacka Sparrowa se prodávají, tak co tady vůbec kysele kafrám.. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Když malá Elizabeth (Keira Knightley) kouká na Černou perlu, je záběr na její oči, kde je má blankytně modré. Po probuzení ze snu a otevření očí je však má tmavě hnědé. (Mr.Hudson)
  • Johnny Depp (Jack Sparrow) si před natáčením udělal „malý průzkum” a dospěl k názoru, že piráti byli vlastně rockové hvězdy starých časů. Inspiroval se proto kytaristou kapely Rolling Stones Keithem Richardsem. (Coldrex)
  • S celosvětovou tržbou více než 650 milionů amerických dolarů se film stal čtvrtým nejvýdělečnějším snímkem roku 2003. (Coldrex)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama