Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez akýchkoľvek príkras ako prvé napíšem, že Geena Davis v pirátskych a starodávnych šatách bola jedným z toho najviac sexi, čo kedy filmové plátno vypustilo do sveta. Doba obľúbených pirátskych snímok žiaľ už asi pominula. Napriek tomu sa filmári čas od času pokúšajú oživiť záujem o tento vďačný dobrodružný žáner. Skúsený režisér akčných filmov Renny Harlin nakrútil Ostrov hrdlorezov ako pestrú prehliadku, ktorá má všetky atribúty rozprávania o bukanýroch. Scenáristi vytvorili jednoduchý príbeh o honbe za pokladom na neznámom ostrove. Pridali do neho všetko, čo má taký príbeh mať a ozvláštnili ho tým, že na miesto romantického hrdinu dosadili odvážnu sexi ženu. Dej sa odohráva na Jamajke a v jej okolí. Podľa zavedených pravidiel sa v ňom objavujú divoké úteky, šermiarske súboje, výbuchy strelného prachu či stroskotanie v búrke; nechýba ani námorná bitka. Hlavnú úlohu si prekvapivo zahrala Harlinova manželka Geena Davis, známa doteraz z úplne iných rolí súčasných žien. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V teen veku sa mi to celkom páčilo a vzhľadom na to, z akých kravín sa stali obrovské komerčné hity, prepad tohoto filmu vôbec nechápem. On totiž položil na lopatky aj svoje štúdio. Občas sa tam šermuje, má to peknú výpravu a Geena Davis je sexy. Vo svojej dobe mi to stačilo, takže nostalgické tri hviezdy. Tí Piráti z Karibiku o toľko lepší zase nie sú. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Láska je slepá aneb jak poblouznění mladého tvůrce k jedné debilní krávě vedlo k smrti legendárního a mého milovaného studia Carolco.Zatímco Harlin se stím bude prát celý život a už nic opravdu dobrého asi nenatočí,na tebe ty děvko vod Dejvisů čeká filmové peklo,kde budeš dokola mučena Terminátorem a přitom tě bude vojíždět Tong Po! :-D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem měl Geenu Davis hodně rád nejen coby docela pěknou ženskou, ale i jako herečku. Tady ovšem ani ona zrovna nezazářila a celý tenhle dobrodružný snímek za moc nestál (no on stál hodně peněz, ale výsledek byl dost chabý. Pár humorných situací by se tu našlo, dokonce i bitek, dekolt hlavní hrdinky byl smrtící, hlavní záporák taky nebyl marný, ale prostě mě tenhle pirátský kousek nějak závratně neokouzlil a je pravda, že byl zbytečně zdlouhavý. Obyčejný průměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Film je uveden v Guinessově knize rekordů jako nejvetší "propadák" všech dob. (Terva)
  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)
  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama