Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazené, mizerně zpracované. Film z prostředí kasína, jehož majitel Alec Baldwin se zuby nehty drží svých starých metod, jako je například i smolař, jenž kam přijde, tam se prohrává. Toto téměř pohádkové téma, jsem byl ochoten tolerovat až do poloviny filmu, kdy bohužel dojde filmu dech, a již se jen čeká na konečné vyvrcholení, kdy díky lásce je vše obráceně, a všichni žili šťastně až do smrti. Samozřejmě až na zlého majitele... ale nemusím tady spoilovat celý film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Toto není drama, ale pohádka. Pohádka o tom, jak největší smolař na světě ke štěstí přišel. Tak je to třeba brát, všechny postavy jsou naprosto nevěrohodné a do počtu, jednají iracionálně, to však vůbec není podstatné. Podstatné je tempo a atmosféra filmu. Ta mě naprosto uchvátila, a pak taky Alec Baldwin, který nehraje, on prostě je tím mafiánem z kasina. Pomalu plynoucí snímek z města nočních světel a neonů, kde ani lidský život nemá cenu jedné sázky. Parádní soundtrack a jednoduchý příběh s jednoduchou matematikou, ale spoustou nepravděpodobných náhod. 85% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Netušené ale o to milejší překvápko na mě čekalo v podobě tohoto nenápadného filmečku z prostředí herny v Las Vegas, kde dobráček Bernie pracuje jako "nosič smůly" a jehož loajalita vůči tvrdému šéfovi (Alec Baldwin právem nominovaný na Oscara) dojde pozdě ale přece k osudové poslední kapce a já si nedovedu do této role představit tragikomičtějšího týpka než je William H. Macy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Navždy ako spomienka na tento film mi ostane zúfalá tvár Williama H. Macyho. Výborne zvolený herec na danú postavu, skvele zahrané. A ešte celulitída Marie Bello (alebo jej dablérky). Ale to som vidieť nepotreboval. Ospevovaný výkon Aleca Baldwina nechápem. Bol dobrý, ale na nominácie na ceny? To za celý rok nenašiel čo i len tucet lepších výkonov? Pre mňa Macy teda lepší než Baldwin. A režisér bol evidentne gambler. Lebo toľko spomalených a priblížených záberov na hádzané kocky to môže natočiť len človek, čo má pre tú hru skutočne vášeň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

William H. Macy, který je jako profesionální smolař zaměstnán v kasinu, kde svou smůlu přenáší na hráče, kterým přeje štěstěna. Vše samozřejmě funguje do chvíle, než se objeví ženská. Wayne Kramer si nebere servítky a i toto zdánlivě neškodné téma zpracovává style, který opravdu není mládeži přístupný. A možná právě díky tomu je film tak poutavý, ale bohužel nijak zvlášť výrazný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama