Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V podstatě by se dalo tvrdit, že Philippe Lacheau a jeho parta je zárukou velice slušné zábavy, a i když konkrétně právě Alibi na klíč řadím k tomu nejslabšímu, co zatím společně stvořili, tak se pořád jedná o minimálně pohodovou zábavu, která příjemně pobaví a rozhodně nelze čas u ní strávený označit za marný. Dějově jde tedy z jejich dílny asi o nejserióznější podívanou, kde se divák jako v ostatních jejich filmech nedočká až tolika úletů, ujetostí a bláznivých momentů, nejednou balancujících téměř až na hraně parodie, zároveň tím ale film přišel o to nejzábavnější, na čem právě Lacheau a jeho kámoši postavili svůj úspěch, a to na nekorektním, chvílemi až šíleným humoru, kde si neberou s ničím a nikým servítky, Alibi na klíč je ale prostě především téměř normální romantickou komedií, se všemi jejími pravidly. Samozřejmě i zde se objeví pár divočin, které opravdu rozesmějí a v podobných typech filmů se úplně běžně nevyskytují, nicméně kostru filmu tvoří tradiční žánrová linie, pro francouze navíc s velmi typickou zápletkou, plnou záměn a nečekaných překvapení, každopádně celé je to předvídatelné, v podstatě i na tuhle partu dost nenápadité a hlavně směřující k závěru, který postrádá jakékoliv koule. I přesto ale opakuji, pořád se jedná o fajn trhlou zábavu, s několika vynikajícími scénami, s osvědčeným, sympatickým a hlavně funkčním obsazením, takže i tentokrát ano, pobavilo, potěšilo. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Letos asi nej komedie co jsem viděla, bavila jsem se celej film a hlavní hrdina velkej sympaťák. Ideální film, když chce člověk vypnout a jen se bavit. Francouzi stále umí, když chtějí. Je to odkaz na staré dobré komedie 70-80 let. A jelikož dobrých komedií je jak šafránu, chtělo by to více takový počinů. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s francouzským Owenem Wilsonem. Ty americké se z kin tak nějak vytratily, tak pevně doufám, že díru na trhu perfektně vyplní právě ty frankofonní. Komu uniklo v kinech, mohu doporučit i domA, zejména kvůli všemožným popkulturním narážkám, které mne pobavily zdaleka nejvíce. Hlavně ta ze Star Wars! Sympatických 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská komedie, která dovede zaujmout příběhem, jenž není vyloženě originální, ale není špatně pojatý, ale dovede zaujmout i jednotlivými gagy, kdy někdy překvapí, jak je to celkem drsné a jak je zde použita i groteska, i když nikoli klasického, ale moderního ražení. Humor zde funguje dobře, romance je ke konci trochu nezajímavá. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Alibi na klíč je takové moderní pokračování bláznivé francouzské komedie v čele s Philippem Lacheau (za mě měl zůstat radši v režisérském křesle a nechat tu roli na někom sympatičtějším) bojující o srdce krásné, ale v této roli taky nepříliš sympatické Elodie Fontan (její podezřívavý pohled mi lezl na nervy). Musím přiznat, že jsme se docela dost nasmáli, i když spousta vtipů je děsně prvoplánových, tak fungovaly (těžko říct, jak budou fungovat napodruhé). Ale nemyslím si, že tuto komedii zařadím mezi ty, které si s chutí pustím vícekrát. Škoda. Možná tomu trochu s tím nižším hodnocením křivdím, vzhledem k tomu, jak jsme se nasmáli, ale nějak se k těm čtyřem hvězdičkám nemůžu donutit. :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení začalo v dubnu 2016 a skončilo na konci července. Natáčelo se v Paříži, v Cannes (hotel Martinez) a jeho regionu a v L'Étang-la-Ville. (bianci)
  • Cynthiin (Nawell Madani) hudební videoklip, jehož útržky se objevují v průběhu filmu a který je přehrán v plné délce v závěru filmu před titulky, je parodií na virální hudební videoklip rumunské skupiny Sandu Ciorba k písni „Pe Cimpoi“. (kukkik)

Reklama

Reklama