Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Krásný návrat do zlatých časů francouzské komedie. Situační zápletky, které se tu odvíjejí jako na běžícím pásu, to je skutečně to, co kdysi dělalo francouzskou kinematografií ojedinělou ve filmovém světě. A tady se to po čtyřiceti letech krásně vrací. Snad bych vytkl jen ten počátek, který je trošku nepřehledný, a pak ovšem zbytečnou ukázku bojového kopu Van Damma, jehož bytostně nesnáším... Jinak ale jsem se docela nasmál... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak se Vám mám odvděčit? Restaurace? Peníze? Orální sex?" Pokud tohle nabízí sympatická Flo, tak bych si asi dokázal vybrat. Moc se mi totiž líbila, zejména když si hrála na jelena, ale tu právničku jsem jí tak nějak nevěřil. Stejně tak Greg mi připomínal spíš zmateného šimpanze než fikaného majitele agentury na výrobu alibi. Nicméně musím přiznat, že jsem se v některých chvílích královsky bavil a v jiných zase cítil dost trapně. Prostě to chtělo víc soutěží v rozesmívání, zpívání v koupelně, narkovtípků s Mehdim či destrukcí čoklíka a méně pokusů o dramatičnost. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka blazniva situacna francuzska komedia, ktora pojednava o chlapikovi, ktory ma agenturu na alibi pre rôznych zaletnikov, ale nakoniec sa mu to samemu vymsti. Prvych 20 minut trva, kym sa film rozbehne. Potom nasleduje fantasticka prostredna cast plna prepracovanych situacii z ktorych vyplyvaju vtipne pointy. Lenze v poslednej tretine akokeby tcorcom dosli napady a tak film zahltili primitivnymi vtipmi v ktorych niekto niekam neustale pada. Velkym plusom je mnozstvo popkulturnych odkazov na filmy a serialy z 80 a 90tych rokov. Fanusikovia Van Damma si uziju. Mna najviac potesil odkaz na BH 90210. Prekvapivo najzabavnejsie mi pripadali sceny v ktorych neustale terorizovali psa. Nastastie to nepôsobilo brutalne ale fakt vtipne. Herecke obsadenie mi pripadalo priemerne. Philippe Lacheau ako hlavny hrdina ma prilis nezaujal. Najlepsi bol otec jeho vyvolenej. Vysledkom je prijemna komedia, ktora ma viackrat rozosmiala, ale s prepracovanejsim scenarom to mohlo byt ovela lepsie. 7/10. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Pokud se přenesete přes tak nějak předem tušený přeromantičnělý konec a zamhouříte oka nad motivem, který rozhodně není originální a sami francouzi ho v posledních deseti letech použili nejméně 3x, tak se musíte jako já královsky bavit. Komedie v podstatě nemá hluchá místa a vtipný je od začátku do konce. Jak už psal kdosi v komentářích, po současných francouzských komediích založených na multi-kulti-4%-mega-giga sluníčkových tématech nebo slabých scénářích ala Kemping 1+2 tohle beru jako návrat ke starým dobrým francouzským komediím jaké dokázal vytvářet například můj oblíbený Francois Veber. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nefekálních moderních komedií je jako šafránu, a Francouzi s Alibi bodují. Je to sice ztřeštěné, nekorektní a přehání se to s romancemi (asi kvůli ženám), ale výtlemů u filmu si užijete veĺa. Totiž, pokud taky jedete release se slovenskými titulky. Bontonu tenhle film asi někdo poradil, a dobře. Za mě FR komedie roku a od (K)lamač srdcí konečně něco dobrého. A na začátek příště víc ukázek práce agentury! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Při prozrazení firmy Alibi je vysazen malý kluk u Pensionnat Saint Jean automobilem Škoda Octavia třetí generace. (Yoshimitsu)
  • 12.12.2022 oznámil režisér Philippe Lacheau na Twitteri očakávané pokračovanie tohto úspešného filmu. Zároveň dodal, že "dvojka" bude novou verziou príbehu s nečakanými zvratmi. (Arsenal83)
  • Philippe Lacheau strávil osem mesiacov dodržiavaním diéty a fyzického tréningu, aby nabral 8 kg svalov pre rolu Nickyho Larsona. (Zeker)

Reklama

Reklama