Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imagine dokumentaristicky a intímne nakúka do života jedného z najväčších hudobníkov modernej doby. Režisér sa snaží odpovedať na otázky bežných ľudí o tom ako "celebrita" ako Lennon v súkromí žije, čo robí keď práve nekoncertuje a pod. A darí sa mu to s nadľahčenosťou Lennonovho humoru a pomocou rozhovorov s jeho rodinou a príbuzními nám vytvára ucelený obraz o tom v akom duchu žil Lennon svoje posledné roky v Amerike. (JohnFarst)

(více)

Recenze (48)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Samotný dokument šlo určitě ještě trochu vybrousit, ale svou roli splnil. Johna vyobrazuje jako jednoho z těch geniálních umělců uvězněných ve svém vlastním světě a s neochvějným přesvědčením, že právě jeho pohled na svět je tím nejlepším. Jeho obrovská víra v sebe sama a jeho potřeba udělat svět lepším, dokázali nadchnout davy lidí a mnohým změnit život. Na hudebního génia tohoto formátu nelze zapomenout, stejně tak jako nejde zapomenout na jeho snahu za trochu lepší a svobodnější život nás všech.. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Imagine byla jednou z jeho stránek. Tvoří to jeho sen o světě. Utváří to jeho ideál. A to bylo něco, co chtěl skutečně říct světu." ...Zajímavý dokument při jehož sledování si každý může udělat svou vlastní představu o tom kdo, nebo jaký člověk byl John Lennon. A jak jsem Johna vnímala já? Jako divokýho, vtipnýho, odvážnýho, romantickýho, vážnýho, tvrdohlavýho, trošku sebestřetnýho, zranitelnýho, vnímavýho, talentovanýho, muzikanta, naivního SNÍLKA. Ale taky jako manžela, tátu, kolegu, přítele, obyčejnýho člověka z davu. Svůj život, názory, pocity, myšlenky vložil do songů, který jsou nesmrtelný a v srdcích těch, kdo ho milovali bude žít věčně jako všichni další před ním i po něm. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Intimní portrét jedné z nejvýraznějších osobností hudební scény. Neodhaluje Lennona fyzicky (to ostatně udělal sám a opakovaně), snaží se pochopit a nějakým srozumitelným způsobem uchopit jeho nitro. Po poslechnutí v závěru zahrené písně Imagine, jsem považoval za nezdvořilost, chtít o něm vědět víc. 90% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Beatles nikdy nebyla skupina, kterou bych nějak zaslepeně poslouchal a uctíval, a přesto to nejzajímavější z tohoto dokumentu pro mě bylo to, co se týkalo skupiny. Několikrát jsem se přistihl při osobním životě Lennona, že se docela nudím a vlastně mě to moc nezajímá. Lennon nebyl typem člověka, který by mě fascinoval, nic to však nemění na tom, že je to hudební legenda, stejně jako Beatles a tenhle dokument stojí za podívání. Třeba se bude líbit víc než mě. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nejvíce vyčnívající člen z Beatles. Slávu získal u Beatles a když se rozpadli začal nový život. Dozrál a potkal Yoko Ono. Poznal lásku a souznění duší. Chtěl mír a dobro pro všechny. Jenže si to představoval moc lehce - jeho argumenty byly moc naivní i když to myslel dobře. Snažil se změnit celý svět k lepšímu. Byla to chvilková póza, ale dokázala spojit spoustu lidí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Producenti převedli všechen materiál a nahrávky na laserové disky, spojili je v jedné databázi a pomocí počítače provádeli střih a sestavování výsledné podoby filmu. Byla to raná verze nelineárního střihu. (Morien)
  • George Martin znovu namíchal písně Beatles použité ve filmu pro šestikanálový Dolby stereo používaný v kinech. Vyjádřil se o tom, že to byla jedna z největších výzev v jeho kariéře. (Morien)
  • První verze filmu trvala 24 hodin. (Morien)

Reklama

Reklama