Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imagine dokumentaristicky a intímne nakúka do života jedného z najväčších hudobníkov modernej doby. Režisér sa snaží odpovedať na otázky bežných ľudí o tom ako "celebrita" ako Lennon v súkromí žije, čo robí keď práve nekoncertuje a pod. A darí sa mu to s nadľahčenosťou Lennonovho humoru a pomocou rozhovorov s jeho rodinou a príbuzními nám vytvára ucelený obraz o tom v akom duchu žil Lennon svoje posledné roky v Amerike. (JohnFarst)

(více)

Recenze (48)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem ani nechtěl vidět, protože mi bylo předem jasný, že se na tu děsnou ženskou zase naseru (a povedlo se), ale náhodou jsem to odchytil v televizi a už mě to nepustilo. Příběh nadanýho hudebníka a geniálního textaře - básníka, kterej dokázal ty největší myšlenky složit do slov a vtlačit do prostoru jedný písně tak jako nikdo jinej. Tak jako celý generace bych si přál, aby tu ženštinu nikdy nepotkal a napsal toho mnohem víc "vážnějšího", namísto blbin typu " já a yoko, miluju yoko" a podobně. Smutnej příběh velkýho člověka, kterej je ovládnutej malým člověkem. Jo, a výbornej dokument. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Intimní portrét jedné z nejvýraznějších osobností hudební scény. Neodhaluje Lennona fyzicky (to ostatně udělal sám a opakovaně), snaží se pochopit a nějakým srozumitelným způsobem uchopit jeho nitro. Po poslechnutí v závěru zahrené písně Imagine, jsem považoval za nezdvořilost, chtít o něm vědět víc. 90% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

John Lennon v istom období stratil kontakt s realitou a tento vcelku objektívny dokument to iba potvrdzuje... no jo, no - sláva (slabé slovo, pokojne sa bavme o zboštení), drogy a láska (nebeská :-) tú schopnosť majú. Čo je škoda, s triezvejším pohľadom toho mohol dokázať určite viac, či už na poli hudby alebo v spoločenskom živote. Na jeho mieste by ale takto asi dopadol každý a mnohí ešte horšie. Buď ako buď - vždy ho budem mať radšej než suchára Póla Mekakiho... ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Nejtalentovanější zpěvák a osobnost co pronikla do několika hlav a uší 20 století |! Jeden z mála co se politicky angažoval do dění (válka ve Vietnamu) byl to člověk co chtěl změnit svět svými texty, takových bylo pár snad jen m.Jackson, Bob Dylan a Tupac . . Jeho smrt je do teď nevysvětlená událost a mnoho lidí má stále otázky, co mohu dodat je že zůstane tak jako tak nesmrtelný díky svým písničkám, názorům a citátům .. Hlavně dokázal propůjčit svůj obličej pro mír a svět bez válek .. Jako tomu napovídá, návštěva před bílým domem kde Richard Nixon koukal z okna na 200 000 lidí co zpívají "Give peace a chance" od Lenonna. Snad už jen dodám že, Imagine there's no heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today... Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace... You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man Imagine all the people Sharing all the world... You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Samotný dokument šlo určitě ještě trochu vybrousit, ale svou roli splnil. Johna vyobrazuje jako jednoho z těch geniálních umělců uvězněných ve svém vlastním světě a s neochvějným přesvědčením, že právě jeho pohled na svět je tím nejlepším. Jeho obrovská víra v sebe sama a jeho potřeba udělat svět lepším, dokázali nadchnout davy lidí a mnohým změnit život. Na hudebního génia tohoto formátu nelze zapomenout, stejně tak jako nejde zapomenout na jeho snahu za trochu lepší a svobodnější život nás všech.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • George Martin znovu namíchal písně Beatles použité ve filmu pro šestikanálový Dolby stereo používaný v kinech. Vyjádřil se o tom, že to byla jedna z největších výzev v jeho kariéře. (Morien)
  • Soundtrack k tomuto filmu bylo první album, které kombinovalo písně Johna Lennona z období Beatles i z jeho sólové kariéry. V demo podobě se zde také objevila píseň "Real Love", kterou ostatní Beatlové později použili jako základ pro singl k "Beatles Anthology". (Morien)
  • Producenti převedli všechen materiál a nahrávky na laserové disky, spojili je v jedné databázi a pomocí počítače provádeli střih a sestavování výsledné podoby filmu. Byla to raná verze nelineárního střihu. (Morien)

Reklama

Reklama