Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (898)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je animace opravdu úžasná, už jen za tu vodu by si tvůrci zasložili absolutorium. Hlavní však je perfektně promyšlený příběh, u kterého se baví všichni diváci bez rozdílu věku. Dokonce i narážky na jiné filmy jsou vtipné i bez jejich znalosti! Celý film je dramatičtější a lidštější než většina hraných dramat. Klobuk dolů - jeden z filmů roku. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá špička mezi animovanými filmy. Animace nejen skvělá, ale i nádherná, dojímavý, ale nevtíravý příběh, a jemný humor díky sklerotické Dory, Anonymním rybožroutům, imbecilním rackům a zubaři s jeho smrtonosnou neteří. Nutno ovšem vidět v originální verzi, Willem Dafoe, Geoffrey Rush a Eric Bana se v takových rolích jen tak nevidí, totiž neslyší. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hledá se mé hodnocení Nema. Stoprocentně jsem mu totiž už jednou pět hvězdiček dal a teď jsou pryč. Ale vlastně co, tak skvělý animák si zaslouží, abych mu plný počet udělil několikrát. Je to klasická pixarovská zábava pro všechny s vyváženou kombinací humoru, akce a dojetí, s nápaditým příběhem a samozřejmě (stále) vynikající animací Navíc je to jeden z těch filmů, který si navzdory více než lákavému původnímu znění vždy pustím s dokonalým českým dabingem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Téměř 10 let od premiéry se snímek dočkal opětovného uvedení v kinech, tentokrát ve 3D. (SidneyP)
  • Jedním z pacientů zubaře je malý Davy Reynolds, což je odkaz na jednoho z autorů filmu Davida Reynoldse. (D3VIL)
  • Kája (v origináli Chuckles) je rybka, ktorú zabila Darla. Jedná sa o zlatú rybku, ktorá je však sladkovodná. Nemohla teda žiť v akváriu s ostatnými rybami a nikde inde u zubára nevidíme sladkovodné akvárium. (ČSFD)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno