Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem s nadšením "Nemovi" udělil čtyři hvězdičky - byl jsem spokojený s rychle ubíhajícím příběhem, mnoha nápady, vtípky, pečlivostí detailů a se spoustou vychytávek především pro starší diváky (žraloci, dialekty velryb, jednotlivé druhy ryb atd. atd.). A především jsem odcházel s dojmem, že "Hledá se Nemo" je skutečně film pro celou rodinu... Nedávno jsem ovšem "Nema" viděl podruhé - vychytávky sice zůstaly, ale ono celkové kouzlo, které jsem měl v paměti, se vytratilo pryč. A já si najednou všimnul, že až na některé detaily je "Nemo" skutečně především podívaná pro děti, která mě už nedokáže strhnout (tak jako to pořád umí třeba "Toy Story")... Asi jsem už zestárnul - jen mě děsí, že během dvou let :). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar maratón pokračuje s filmom "Finding Nemo". Myslím si, že na svoju dobu to bol opäť revolučný film, ktorý posunul hranice počítačovej animácie na úplne nový level a myslím si, že aj po 14-tich rokoch ten film stále vyzerá vynikajúco. Kým predošlé filmy Pixaru možno kategorizovať ešte do éry, kedy sa dali v počítačovej animácii prekračovať určité hranice, myslím si, že tu prekonali sami seba na dlhú dobu a vytvorili jeden z najúžasnejšie vyzerajúcich filmov svojej doby ako aj dnes. Ale nielen je animácia absolútne na top úrovni. Postavy sú skvelé, film je svieži a vtipný. Ellen DeGeneres tu absolútne žiari a prináša maximum komédie, čo môže. Všetky malé postavy z filmu sú veľmi zapamätateľné a len tie malé momentky ostanú v pamäti. Ako napríklad skupina rýb, čo rada robí imitácie a hádanky. A nikdy nemôžem zabudnúť, ako imitujú Marlina. To je perfektná scénka. Ale aj všetky postavičky z akvária, pelikán Nigel, alebo aj čajky, ktoré sú jedna ako druhá, no i tak mám pocit, že je s nimi obrovská dávka komédie. Má to srdce na pravom mieste, veľmi dobre ale vyvažujú aj komédiu s drámou a film dáva ako deťom, tak aj dospelým dobré lekcie do života. "Finding Nemo" je podľa mňa stále jedničkou. Na svoju dobu revolučný a ohromujúci film, v dnešnej dobe stále ohromné dobrodružstvo, ktoré nadchne. A nemám problém sa k nemu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi početnou skupinu lidí, co se tetelí blahem při premiéře nového pixarovského (už před uvedením do kin je to zřejmé) hitu a s kouzelným podmořským světem jsem si dal docela načas. Sic tam Nemo nepatří, ale nemůžu se v poslední době zbavit dojmu, že u počinů studia Pixar forma jednoznačně válcuje slabý obsah (už jenom při vzpomínce na Auta). Přes všechny jeho klady a výjimečně zpracovanou digitální stránku vím, že si Nema jen tak rychle nezopakuju; maximálně jednou s budoucími ratolestmi (a stejně budu mít problém s pozorností). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně rozhodně nejkrásnější animák vůbec. Pixarovští jsou prostě jedničky a dokazují to tak, že se každým novým filmem posouvají stále dál a hlavně si úmyslně vybírají těžké cíle! U Nemá byla výzvou vodní hladina a svět pod ní! Což je výzva obrovská! A nutnu říci, že animátoři to zvládli perfektně! Než se v záběru objeví roztomilé mluvící ryby, nerozeznáte ho od skutečnosti! A povedlo se i ostatní! Příběh je zábavný, vtipný a svižný, jak jsme si už zvykli! Nedosahuje sice naprosté dokonalosti jako tomu bylo u našlapaných Příběhů hraček a Příšerek s.r.o., ale mílovými skroky přeskakuje většinu animované ne-pixarovské produkce! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Nemo je vězněn v akváriu, jehož dno pokrývá 111 998 modrých oblázků. (EMMY)
  • Hejno racků a želvu Bouráka namluvil v originále samotný režisér Andrew Stanton. (EMMY)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama