Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší pixarovka, úchvatný neustále stupňující se děj, bravurně vybrané hlavní "postavy" a samozřejmě nové hlášky a vtipy po celou stopáž udržují pozornost diváka. Naprosto dokonalý dabing, který je pro mě po Simpsonech nejpovedenější vůbec (Bruce a Dory v originále jsou naprosto směšný, ne vtipný a film úplně ztrácí kouzlo), úžasné animace, především opět legrační mimika rybiček, si u mě zajistili místo v TOP10 a Finding Nemo se u mě stal nejsledovanějším filmem. Toto vše zaručuje, že se směji každé dvě minuty a je to tedy pro mě i nejoblíbenější komedie. Brucíček je pro mě jednoznačně nejpovedenější animovaná postava všech dob, kdykoli se potřebuji zasmát, tak si pustím jeho scény typu "Já tátu nikdy nepoznal" nebo "To neva já tě chápu". Ňamka u-a-a!!! Oblíbené rybky: Bruce, Dory. 100% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nehledě na výtečnou animaci, barvy, světla a všechny ty věci okolo vytvářející ze CGI postav a prostředí skutečný živoucí svět, vyznačuje se Finding Nemo hlavně krásným, dojemným a vtipným příběhem o hledání cesty otce a syna k sobě. Napětí, smích, emoce a neuvěřitelně krásně prokreslené a psychologicky detailní postavy dělají z obyčejného dětského animáku umělecké dílo. Musím říct, že se to Pixaru zase povedlo... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Po uvedení filmu sa mimoriadne zvýšil dopyt po tropických druhoch rýb. (Greenpeacak)
  • Dory během filmu několikrát splete jméno Nema (zmíní jména Fabio, Elmo, Bingo, Chico a Harpo). (D3VIL)
  • Vo filme boli použité aj "rekvizity" z iných filmov štúdia Pixar, ako napríklad hračka Buzz Lightyear z filmu Toy Story, komix filmu Rodinka úžasných a dokonca aj auto pripomínajúce Luigiho z filmu Autá, ktorý vyšiel o 3 roky neskôr. (smolicek04)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama