Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $339,714,978Tržby Celosvetovo $864,625,978Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,024,806Tržby za predaj DVD v USA $74,766,549║ __║obnovená premiéra rok 2012 Rozpočet $94miliónovTržby USA $380,843,261Tržby Celosvetovo $936,743,261▐ __ Pixar je špička čo sa animácie týka a tu to na plnej čiare potvrdzuje a prináša úžasnú grafiku v silnom dobrodružnom príbehu, plného vtipných momentiek. /95%/ ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nehledě na výtečnou animaci, barvy, světla a všechny ty věci okolo vytvářející ze CGI postav a prostředí skutečný živoucí svět, vyznačuje se Finding Nemo hlavně krásným, dojemným a vtipným příběhem o hledání cesty otce a syna k sobě. Napětí, smích, emoce a neuvěřitelně krásně prokreslené a psychologicky detailní postavy dělají z obyčejného dětského animáku umělecké dílo. Musím říct, že se to Pixaru zase povedlo... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší animák. Je to velmi vtipný film, ale zase dokonale pravdivý obraz života přenesený do mořské říše, tak aby zaujmul všechny věkové kategorie. Malé děti se zasmějí a zamilují si krásnou mořskou flóru a faunu, dospělí se pousmějí při parodiích na známé snímky a scénám, "které dělají, že chtějí být vtipné" a ti nejstarší si (možná) zapláčí na klaunem (depresivní téměř Allenovská figura), který není vůbec vtipný (no není to inspirováno Pratchettem a jeho cechem klaunů?). Hledá se Nemo téměř stírá rozdíly mezi animovanou a hranou formou. Dramatická výstavba příběhů je až neuvěřitelně dospělá, dočkáme se i několika scén, které jako by z oka vypadli známým thrillerům a dokonce nás překvapí humor vybroušený k dokonalosti. Pixar opět překonal sám sebe. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné, ale přece jen ne tak úžasné, jak jsem očekával po té záplavě pětihvězdičkových hodnocení ještě před premiérou. Teď, když už jsem viděl dva nejžhavější adepty na Oscara za celovečerní animovaný film a když už vím, že Nemo ho nakonec vyhrál, můžu konstatovat, že zvítězila zase "komerce" nad "nekomercí", poněvadž Trio z Belleville bylo všechno možné, jen ne klasický animák. A byl to podle mě sice méně animátorsky propracovaný, ale celkově lepší animák. Ovšem Nema v žádném případě nechci zatratit. Jsem si jist, že se u něj bude naprostá většina diváků (včetně dětí) výborně bavit. Mluvit o precizně vytvořeném (nejen) podmořském světě je zbytečné, to chce vidět. Příběh samotný je typicky rodinný, dojímavý, ale prokládaný laskavými vtípky a rozhodně ne nudný. A povedl se (překvapivě?) i český dabing. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální animák po všech stránkách. Od roku 2003 navíc mnou viděný bezpočtukrát díky dětem, nic mu to ale u mně z na oblíbenosti neubírá. Když jsem dnes komentoval Hledá se Dory, uvědomil jsem si, že Nema ve své databázi viděných a komentovaných ještě nemám. Děti film zbožňují a kdyby už ani nic jiného, klauna film tak zpopularizoval, že kdykoliv a kdekoliv u akvárií či v podmořských světech když vidím děti za sklem zírat na tu oranžovo-bílou rybku, slyším je nadšeně volat NEMO! Nejen ty své! Tady je to jednoznačně za 5 kamínků nacpaných do filtru ! * * * * * ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Vo filme boli použité aj "rekvizity" z iných filmov štúdia Pixar, ako napríklad hračka Buzz Lightyear z filmu Toy Story, komix filmu Rodinka úžasných a dokonca aj auto pripomínajúce Luigiho z filmu Autá, ktorý vyšiel o 3 roky neskôr. (smolicek04)
  • Když režisér českého dabingu Jiří Strach pozval na casting herce Ivana Trojana, ten se zprvu cítil trochu popuzený: "Co je to za způsoby, dělat na dabing nějakýho hollywoodskýho filmu castingy, ale Jirka mě umluvil, že to bude dobrý, ať přijdu. Tak jsem šel, casting vyhrál a namluvil tu rybičku a byl za tu práci dodatečně hrozně šťastnej. Jednak to byla velmi náročná práce, takhle pečlivý dabing jsem nikdy předtím nedělal, ale hlavně mě úplně nadchla reakce mých dětí, když film viděly. Bylo nádherný koukat na dva pidižvíky, jak se koukají na film a tam nějaká rybička mluví hlasem jejich táty." (NIRO)
  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama