Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se několikrát nezasmál, ale film prakticky stojí a padá na výskytu jediné dobře napsané postavy starosty a hrstce povedených hlášek. Dámy jistě potěší pohled na zdaleka ne ještě vetchého hrobníka, pánové se pravděpodobně zase zatouží na chvíli vrátit do školních lavic. Jednoduchý scénář bohužel o moc víc nenabídne a vy jste po té hodince a půl nakonec rádi, že si odnášíte z kina alespoň část mozku. 60% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, v jednoduchosti je krása ... A tady se to přesně potvrzuje. Tenhle film mě moc mile překvapil. Čekala jsem, že mě bude bavit, ale ne až tak moc. Nepřináší dějově sice nic nového, ale na český film je to hodně povedený. Herci k sobě krásně ladili. Petra Hřebíčková v hlavní roli byla super. Víc takových českých filmů, na které se dá koukat i několikrát. 85%. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase na vážkách, zda být hodná nebo zlá. Na film o protikladech, které se přitahují, jsem byla zvědavá, ale hlavně v druhé půli jsem si nebyla jistá, jestli koukám na snímek český nebo emerický, ve kterém hrají čeští herci (toto nebyl kompliment, kdyby to někomu náhodou...). Po pravdě celý závěr byl příšerný. Jen před pár dny jsem úplně stejný motiv (který nebudu spoilerovat, pouze napíšu, že se tam utíká) viděla v jiném filmu. Prosím, vymyslete už něco jiného! V české vesničce, kde čas utíká jen podle řečí (jinak to opravdu nepoznáte, slunko tam svítilo pořád, krom chvil, kdy měli všichni depku, to pršelo) to vypadalo idylicky jako v oné kominíkově rodině, obě hlavní postavy jsou sympatické, až to bolí... No čerstvě po premiéře dám za 4*, protože na 3 hvězdy bych se musela o hodně míň smát, to já zase přiznám. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by asi Tomáš Hoffman jako recenzent Cinemy o Bezva ženské blahé paměti napsal... Tenhle film je v podstatě zázrak - je to romantická komedie z prostředí vesnice, je česká a skutečně se jí vyhnuly všechny atributy, které u nás takové snímky mají - podbízivost, jednoduchý humor, možná ta idealizace venkova tam trochu je. Potud je všechno v pořádku. Jenže ten film je tak klasický a nudný, i na žánr, který reprezentuje, že mě na něm vůbec nic nepřekvapilo a já se prozíval až ke konci. Pozitivní a negativní věci se sešly v jednom snímku, z nich vzniklo padesátiprocentní hodnocení. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další řadový výrobek na poli lehkých českých komedií (doplň libovolný subžánr) - při sledování se necítíte nikterak špatně, ale na konci máte neodbytný pocit, že jste ten film viděli už patnáctkrát. O Češích se někdy říká, že neradi opouští svou zajetou komfortní zónu a jsou podráždění, když se od nich očekává něco odlišného - a jsou tak reprezentováni i svou filmovou produkcí. Je to jako s výběrem nové poličky na zeď: můžete si nechat vyrobit od truhláře originální kus, nebo si ho můžete s trochou šikovnosti uplácat sami, nebo můžete na internetu prohlížet obrázky tisíců poliček a vybrat si tu nejzajímavější. No, a nebo si můžete na zeď plácnout sterilní bílý IKEA kvádr - stojí pár korun, funkci plní dobře a když zavřeme obě oči, možná bude i dobře vypadat. Buďme vděční za každého truhláře, jenž se občas pokusí narušit tradiční řeči o nabídce a poptávce - Tomáš Hoffman bohužel jen zalistoval IKEA katalogem a zahrál na jistotu. Na druhou stranu, v rámci katalogu vybíral docela dobře. Nebýt ve filmu megatrapně provedená linka se školním inspektorem, bylo by to možná i za tři. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)
  • Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO. (Martin_L)
  • Ve scéně, kdy Eliška (Petra Hřebíčková) vytře podlahu, se po ní Božíček (Ondřej Vetchý) projde a zašpíní jí blátem. V následujíící scéně po Božíčkově odchodu, kdy Eliška hodí hadrem, je podlaha částečně čistá. (Zix.)

Reklama

Reklama