Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva mysteriózny triler s tradičnou hitchcockovskou atmosférou, bude asi sklamaný. Vyše hodinu sa totiž jedná o klasickú romantickú a konverzačnú idylku, veľmi nadľahčenú, ktorá v podstate ničím nezaujme. Teda, keď si odmyslím iritujúcu povahu jednej z hlavných postáv. Až v závere sa začne prejavovať mysterióznosť a stupňujúce napätie, ktoré má ale predvídateľný charakter. Grant je síce ťahúňom, ale má fejs dobráka, čiže na takéto role sa nehodí. Toho napätia by to chcelo oveľa oveľa viac, ale aj v tom prípade mám pochybnosti, či by to stačilo na lepší nadpriemer. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl romantický - něco jako Prázdniny v Římě, ovšem pak nastoupil ten pravý mistr thrilleru Hitchcock a napětí by se dalo krájet. Škoda toho neslaného nemastného závěru, jinak byl scénář bez chybičky. Od až násilně šťastného zakončení filmu mám utkvělý pocit, že to byl happyend pouze falešný a že ještě během titulků Cary Grant tu svoji chytrou a podezřívavou manželku z vysokého útesu přeci jen shodil a pak si pískal temnou melodii... Oba hlavní představitelé byli skvělí, zvláště plaché Joan Fontaineové jsem věřil každý pohled oka i každé podezření. A skvělá černobílá kamera. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mYG5qbnArEM&feature=related ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch spíše průměrnějších Hitchcocků. Zajímavá zápletka tu sice je, ale hodila by se spíše na krátkometrážní povídku, nežli na celovečerní film. Rozvleklou a nedějovou první hodinu jsem takřka přetrpěl jen kvůli hercům (netypicky obsazený Cary Grant předvedl skvělý výkon, na Joan Fontaine se navíc skvěle kouká). Až napínavá závěrečná čtvrthodinka (včetně černohumorné hostiny), ústící v (mezích žánru) překvapivou pointu, mě probudila z letargie. 60%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty 4* dám, i když tohle byl poněkud slabší Hitchcock. Ono to je taky hlavně tím, že to bylo málo napínavé a nějak pořádně napínavé to začalo být až v poslední půl hodině. Je to dobré, Cary Grant a Joan Fontaine ve svých rolích skvělí a kamera není špatná (ačkoli myslím, že Hitchcock si s tím mohl víc vyhrát), ale na Hitchcocka to bylo prostě slabší, byť příběh to má zajímavý. Naštěstí to pro mě ta poslední půl hodina zachránila, ale víc jak slabé 4* si to nezaslouží. Hitchcock má mnohem lepší filmy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který se mi hodně líbil. A to především díky úchvatné Joan Fontaine, která je zde skutečně dokonalá. Btw. přijde mi vtipné, že zde v 24 letech ztvárnila postavu, o které její matka pronese, že jí "připadá už trochu staropanenská", protože stále není vdaná - to náhlé zamilování Liny do Johnnieho pak vypadá, jako by se chtěla za každou cenu vdát, aby její osamělý život konečně dostal smysl. Na člověka dnešní doby to může působit až nepochopitelně - je prostě znát, jak se svět za těch 80 let změnil. Pokud jde o Caryho Granta, myslím, že mi prostě asi "jen" nevadil (což už nemůžu říct o českém dabingu, ve kterém jsem to bohužel viděl - hlas Lukáše Hlavicy mi ke Grantovi vůbec nesedl). Dějově mi to trochu připomnělo o rok starší Rebeccu, ale nabízí se srovnání i s dalšími snímky nejenom od Hitchcocka. Celkově jsem z toho byl dost nadšený, až na samotné finální rozuzlení, které se mi nelíbilo. Myslím, že jiný závěr by se tam hodil více (tu snahu studia udržet pozitivní image Granta nechápu a přijde mi stupidní, protože jsem odjakživa alergický na spojování herců s jejich postavami), ale to už je dnes jedno. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první film, na kterém se Hitchcock podílel nejen jako režisér, ale také jako producent. (SeanBean)
  • Režisér Alfred Hitchcock chtěl učinit jiný závěr, který bohužel ale nevznikl. Jeho nápad byl ten, že Lina (Joan Fontain) by se měla smířit s tím, že bude zavražděna. Píše dopis: "Drahá maminko. Dostala jsem se do strašných potíží. Vím, že mě zabije, ale já ho miluji natolik, že nechci dál žít. Myslím, že lidská společnost by před ním měla být ochráněna." Pak dopis zalepí a zanechá jej na posteli. Přijde Johnnie (Cary Grant) s mlékem a ona řekne: "Můžeš mi to poslat?" Vypije osudnou sklenici mléka, čímž skutečně spáchá sebevraždu, a zemře. Pak vidíme vesele se pohvizdujícího Johnnieho (Cary Grant), jak hází dopis do schránky. Tak jsem chtěl film zakončit. Zkrátka - černý humor. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Joan Fontain toužila po roli Liny natolik, že napsala Hitchcockovi dopis a sdělila mu, že bude klidně hrát bez nároku na honorář. (SeanBean)

Reklama

Reklama