Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (311)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kýčovitou vztahovku a dostal slušné drama s poměrně dost dobrými soudními přestřelkami. Čistá duše pro děcka. P.S. Je fakt těžký, nevidět skoro ve všech záběrech s Chrisem Captaina Ameriku, a bude nejspíš dlouhá léta trvat, než bude xicht Prvního Avengera z hercova projevu nadobro odpárán. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silne dramatická dráma s pre mňa nepochopiteľným právnym obsahom. Súdi sa syn s matkou a po procese si v pohode vyjdu na prechádzku a pokecajú si ako rodinka. To som nepobral. Inak veľká úcta ku géniom a myšlienke, že tí v detskej koži to majú mimoriadne ťažké zaradiť sa. A niektorí dospelí si z nich robia pokusné králiky. Pekne je ale zobrazený citový vzťah strýka s neterou. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět jsem naletěl na zdejší vysoké hodnocení. Tentokráte u mě vůbec příběh nezafungoval a ani herecké výkony, rejžovy dovednosti nebo práce kamery či snad hudba mě nikterak nepřesvědčily. Nevěřícně jsem kroutil hlavou nad tím jak je možné si takhle zázračné dítě a vůbec dítě přehazovat jako horký brambor. 80% značí hodně povedený kousek. Tohle diváci zbytečně nadhodnocují a výsledné hodnocení by mělo tedy časem snad spadnout. 40% ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nádherný film! Pohlazení po duši a citový nával, kterému podle zdejších komentářů podlehnou i muži - a i já beze studu přiznávám, že jsem podlehnul. Všechny hlavní postavy (strýc Frank, jemu do péče svěřená neteř Mary, a doslova vypočítavá Frankova matka/Maryina babička Evelyn) odvedly perfektní hereckou práci. Dějová páteř filmu (konflikt mezi snahou o zajištění normálního dětství dítěte a snahou o realizaci jeho nesmírného talentu) generuje jak láskyplné scény rodinného štěstí, tak dramatické scény chladně racionálních ambicí - obojí skvěle vyvážené. Hezká kamera, příjemná hudba. Několik dech-vyrážejících momentů (hlavně vyvrcholení rozhovoru započatého 1:29:43 - takhle krutý políček jsem fakt nečekal!), divák se i trochu vzdělá (třeba se dozví, jak se naučit násobení vysokých čísel z hlavy) a koneckonců se při pár vtipných scénách i trochu zasměje. A jak budete mít na konci filmu již několikátý úsměv na tváři a slzu v oku, tak vám jako završení celé té krásy dojde, že celý film byl i o jiném velkém daru než byla Maryina matematická genialita...:) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Silnější tři. Přemýšlel jsem i o 4*, protože Gifted je přesně ten filmu, který vůbec nijak člověka neuráží, pěkně plyne a je to obecně takový docela fajn, takže tomu máme tendenci fandit... Jo, bylo to celkem milé, ale upřímně to bylo spíš hezky zabalené nic než nějaké drama s přesahem. Tak trochu klišé s tak trochu dobrosrdečnými postavami, kteří samozřejmě udělají nějakou tu chybu, ale pak si to uvědomí a je to zas cajk, s tak trochu přeslazeným a ne moc uvěřitelným příběhem, však to znáte. Minimálně se teda alespoň mohlo šetřit tím cukrem, třeba ta scéna v nemocnici byla už hodně za hranou trapného kýče. Nicméně věřím, že před 5 lety bych z toho byl možná nadšenější, ale tímhle mě už dnes tvůrci asi fakt neopijí. Přitom měl snímek k dispozici zajímavé téma "co je vlastně v zájmu dítěte", ale nabídl jen to, co jsme všichni viděli už stokrát jinde. Škoda. Jako pohodovka na večer ale určitě dobrý. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Každý z obsazení a ze štábu si adoptoval zvíře z útulku, ve kterém se natáčelo. Chris svého psa pojmenoval Dodger. (Azuko)
  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama