Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó, při luně, kdo může i rozverně nadpřirozeného Shakespeara, zvláště s obsazeným Chrisem Baleem♥, neměl by mít problém s touto příjemnou a místy i vtipnou klasikou po britsku, s hereckým národnostním mixem, kde kromě vyzkoušené kvality (David Strathairn, Sam Rockwell, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer) někteří velmi příjemně překvapili (Rupert Everett, Calista Flockhart). ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské-Shakesperovská pohádková komedie. Příběh v několika rovinách. Mladí lidé, kteří jsou sice zamilovaní, ale nějak se to špatně spáruje. Parta obyčejných ochotníků, kteří touží po skvělé sehraném představení. Pohádkové bytosti v čele s králem Oberonem, královnou Titánii a zmatkářem Pukem. Klasika ve verších s nadsázkou a vtipem, fakt úžasná sranda u ochotnického divadla, náruživý osel :). Vůbec mi nevadily cyklistické závody lesem, všechno se doplňovalo. Já se skvěle bavil !! ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské je asi nejzajímavější Shakespearova komedie, protože díky té kouzelné kytce umožňuje rozplétat a zase zaplétat vztahy mezi lidmi dle libosti. Ale tohle převedení do 19. století (proč?) mi nějak nesedlo. V paměti mi utkvěl Christian Bale jedoucí na kole (proč?). Z dnešního pohledu trochu devadesátkový kýč (třpytící se víly, barevné kytičky, jezírko ve studiu), ale hru to obsáhlo vcelku dobře. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná adaptácia s krásnou a dobre zvolenou hudbou a výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje trojica Tucci - Kline - Everett. Nie je síce jednoduché odsledovať komplikované verše, ale tým silnejšie film zapôsobí. Prvá polovica mala síce pomalší rozbeh, ale druhá polovica a hlavne záver sú úchvatné. Aj vďaka skvelému koncu za 5. A už len jedna veta na záver - "Let me play the moon." ()

D28 

všechny recenze uživatele

Ak Luna zľutuje sa,odpustí mi pýchu,slabosť z ľútosti, nech ožiari mi cestu striebornú a pošle mňa,fanynku pokornú na výlet do zázrakov ríše. Nazriem i do tajnej skrýše. Ach,chyba,oslie uši mám, nechcem,no aj tak vytrvám hľadiac na lásky bytosti v úžase,nežnej starosti. Vďaka za príjemný to sen, viem,nepatrím ja sem, no bicyklujem celkom rada. Vraj-k ochotníkom padaj! Chcem zotrvať tu navždy, tu,v krajine elfov,víl, je tu šťastný každý, ani ty sa nemrač,Will. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama