Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerard Depardieu jako kněz a lékař, který se ve francouzském thrilleru snaží odhalit tajemství, které obestírá minulost krásných dvojčat.
Pětadvacetiletá karmelitánská jeptiška Sarah, která žije v jednom brazilském klášteře, se zhroutí v bolestech a zmateně chrlí nesmysly fráze. Ve stejnou chvíli se na druhém konci světa probudí ve vězení její identické dvojče, sestra Gaelle, a zjistí, že její cela je v plamenech. Zatímco Gaelle, která se stala obětí útoku spoluvězňů, je přemístěna do jiného vězení, za Sarah přichází kněz a současně lékař, dr. Joachim Ferrer. Je zmaten jejím podivným případem, Sarah však o své minulosti mlčí a matka Emmanuelle, která je abatyší kláštera, si nepřeje, aby Joachim s dívkou mluvil. Tím víc ho však případ i krása mladé jeptišky zaujmou a on se jí rozhodne pomoci za každou cenu. Na vlastní pěst se pustí do pátrání a zjistí, že dívka má ve Francii sestru, dvojče, se kterým by mohla být v neobvyklém duševním propojení. Ponoří se hlouběji do minulosti a zjistí, že Sarah vstoupila do kláštera před deseti lety, ve stejnou dobu, kdy byla tehdy čtrnáctiletá Gaelle odsouzena za zabití dítěte. Případ tehdy vyvolal hodně rozruchu a nenávisti. Joachim, který se pokouší vyrovnat se svou vlastní temnou minulostí nedokáže nechat svého pátrání, a přesto, že se tím dostává do stále větších potíží, vydá se do Francie. Najde Gaelle, která byla nedávno propuštěna na podmínku, vezme dívku k sobě domů a poté jí pomůže uprchnout z Francie do Brazílie, aby se mohla setkat se svou sestrou. Vztah Joachima a Gaelle se stává stále komplikovanějším, a navíc je začne ohrožovat někdo, kdo by byl nejraději, kdyby minulosti zůstala skrytá a pohřbená. Přesto začne pomalu vyplouvat na povrch pravda o tom, že Gaelle byla obviněna falešně. Pravda, která by Gaelle, Sarah nebo Joachima mohla stát život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

heyda 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že Graham Guit počítal s tím, že když má skvělý námět a perfektní herecké obsazení, tak udělá z tohoto filmu bombu. Jenže bohužel si moc neporadil s atmosférou a co je ještě horší, tak se samotnou režií. Film je plný dialogů méně či lépe zdařených, ale dějová linie je suchá a místama až nudná a to se u tohoto typu filmů nesmí stávat. Ke konci se konečně začne něco dít, ale závěrečný zvrat nemá ty správne gule, jaký by měl mít. Je mi to líto především kvůli Gérardovi, který se opravdu snažil. Co naplat. 3 hvězdičky. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Přes skvělého Depardieua a výbornou Elodii Bouchez v zajímavé dvojroli docela průměrný proticírkevní thriller plný dějových chyb a nesmyslů. Film mne zaujal kvůli zajímavému nápadu, kdy jedno z dvojčat prožívá ve snech život druhého (už jsem kdysi dávno podobný - skvělý - film viděl, jen si nemohu vzpomenout na název), nakonec je ale nápad nevyužit, "obohacen" o romantickou vedlejší zápletku a zasazen do nezajímavě pojatého prostředí (výjimkou jsou docela dobré vězeňské scény). Škoda toho nevyužitého potenciálu... ()

Reklama

bobin 

všechny recenze uživatele

Problematika identických , neboli jednovaječných dvojčat . Názorně je ukázána jejich vzájemná neuvěřitelná spjatost , která je mimochodem vědecky prokázána . Leitmotivem je ovšem kriminální zápletka s patřičným počtem mrtvol . Vše při tom stojí a padá s Gérardem Depardieu . Je to podívání , které má nápad , napětí i spád - nenudíte se . Jen je málo pravěpodobná ta účast jeptišek na obřadu woo - doo ! ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller o záhadné minulosti dvojčat - Sáry a Gail. Příběh se odehrává v atraktivním prostředí katolické církve. Příběh je napínavý až do konce, až do konečného rozuzlení. To si teprve uvědomíte, jak je to celé přitažené za vlasy a náhle jste nucení hodnocení snížit alespoň o dva body. Logika je tatam. Zdá se, že i Francouzi ztrácejí šťávu, pokud jde o tvorbu napínavých příběhů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozbehlo sa to celkom tajomne a bolo to fajn až do chvíle kedy Gérard sundal ten pár centimetrový biely kartónik, ktorý oddeľuje obyčajného muža od ctihodného abbé, a namiesto celibátu začal podarovávať demikát, prekvapivo, v heterosexuálnej polohe. Odvtedy nastal zmätok a napätie ostalo už len v jeho nohaviciach. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Portugalsku a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama