Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by v roku 2004 povedal, že do 10 rokov budú Swayze aj Duncan už nebožtíci. Osud prináša aj takéto situácie. Film obsahuje trápne triky, naozaj nevymakané. Inak je to taká historická sranda, teda človek sa hovno naučí a ešte aj uverí v drakov. Ale občasne to zábava teda bola a Piper bola fakt pekná princezná, hoci v takom modernejšom feministickejšom štýle. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Především to není legenda, ale film, kde je Jiří a drak, přesněji dva (dva draci nikoli Jiří). Jiří je krásný, ušlechtilý, moudrý, hotový světec, jenže o nějakou svatost tu nejde. Princezna je zrzavá. O jejím půvabu či nepůvabu, inteligenci či sympatičnosti se nedokážu vyjádřit, protože všechny tyhle vlastnosti má ode zdi ke zdi během minuty - ano i ne. Padouch je padouch až ve finále a maurský přítel je evidentně společně s bratrem Bernardem relikt z jiného filmu, konkrétně z Robina Hooda. Drak je slabý odvar toho z Dračího srdce. Piktové jsou z počítačové hry, odhaduji to na Diablo 2. A samotný závěr je ze zlého snu. Nicméně jako pohádková parodie s hezkým hlavním hrdinou to může posloužit i opakovaně. ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Béčková záležitost plná tak neuvěřitelně trapného zpracování (především pokud se jedná o "draky") a celkový guláš skládající se z množství různých příběhů, které spolu mají sem tam něco společného. Kdy jsem se ale musel smát, byly "souboje" ve kterých Patrick Swayze připomínal obtloustlejší verzi cvičitele aerobiku. Kde jsou jeho "duchařské" doby? 30% ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem na draka. Princezna úchylná na velké ptáky zvané drak a jejich vejce. Navíc jí vůbec nedošlo, že největší drak jsem já, vejce mám dokonce čtyři ( z toho dvě v chladničce ) a ještě mám slona. Jenže princezny jsou taky na draka a ona sáhla po vošoustovi ze seriálu Řím, čímž mne i ostatní mužské osazenstvo ČSFD hanebně vynechala. 50% ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Normálně na tyhle "pitomůstky" nejsem, ale Legenda o Jiřím a drakovi je pro mě překvapivě zábavná - dokonce je to jeden z mála filmů, na které jsem schopná podívat se jednou za čas znova znova. Jednoduše fajn oddechovka. Jiří je veliký sympaťák, jeho kamarád Maur jakbysmet a to se dá vlastně říct o většině postav. Nenáročná zábava, která si nehraje na něco, co není a zároveň nesklouzává k trapnosti. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama