Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný/Akční/Fantasy/Romantický... Proč to mlžení, proč nepoužít to jediné odpovídající slovo: pohádka? Pohádka s nečekaně slušným obsazením a očekávaně průhledným scénářem. Není to však jen předvídatelnost, co "Jiřímu a Drakovi" podráží ne úplně chromé nohy: počítačoví draci jsou docela průser, ale u TV produkce se to přežije. Ovšem film se tolik snaží zalíbit dětským spectatorům, až to dospěláka lačnícího po temné fantasy krká. Hned na začátku je divák uvítán kinder vypravěčem, co zasáhne i do děje (samozřejmě pouze v rámci vnucování se publiku 12-, chlapeček je totiž postava těžce nadbytečná). Ještě před úvodními titulky se máme plácat do stehen mnichovi, prchajícímu před pronásledovateli na skateboardu. Hlavní hrdinové při soubojích "vtipně" hláškují, nepřátele likvidují kůůl efektně a prakticky bez krve, princezna pár chvaty zažene na útěk trojici vzrostlých neandrtálců... Nebudu to rozmazávat, prostě jsem moc stará, aby mě křečovitá snaha o humor přiměla k smíchu, namísto otráveného vzdychání nad infantilní nejapností. Jinak dobrý, měla jsem to vidět před 20-ti lety a možná bych zažila svůj první orgasmus. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel silně nízkorozpočtová fantasy pohádka, kde se z pokusů o zevtipnění děje stávaj dost trapný situace a celkově celej příběh stojí za dost velký hovno. Nicméně tady Patrick Swayze prožívá zmrtvýchvstání a zase nemůžu říct, že bych se nudil, jen prostě nejde nevidět, že je to strašná kravina, ale koho to sere, když je tam rozkošná Piper Perabo a pobaví to ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že občas ráda zapomenu na strasti všedního dne odlehčeným žánrem, v němž se snoubí dobrodružství a romantika, v tomto případě vystavěné na jedné z nejznámějších středověkých legend, která je však trefně upravena a převyprávěna směrem k novověkému divákovi. Takhle si vyhrát s legendou, to se nebývale povedlo! Připouštím taky, že na komediální nádech bývám u těchto filmů velmi háklivá a tak po několikátém shlédnutí plesám a žasnu, neb se mi to nejen líbí, ale celý film to nádherně okořeňuje. ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Normálně na tyhle "pitomůstky" nejsem, ale Legenda o Jiřím a drakovi je pro mě překvapivě zábavná - dokonce je to jeden z mála filmů, na které jsem schopná podívat se jednou za čas znova znova. Jednoduše fajn oddechovka. Jiří je veliký sympaťák, jeho kamarád Maur jakbysmet a to se dá vlastně říct o většině postav. Nenáročná zábava, která si nehraje na něco, co není a zároveň nesklouzává k trapnosti. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem na draka. Princezna úchylná na velké ptáky zvané drak a jejich vejce. Navíc jí vůbec nedošlo, že největší drak jsem já, vejce mám dokonce čtyři ( z toho dvě v chladničce ) a ještě mám slona. Jenže princezny jsou taky na draka a ona sáhla po vošoustovi ze seriálu Řím, čímž mne i ostatní mužské osazenstvo ČSFD hanebně vynechala. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama