Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vychází z příběhu, který si v knižní podobě našel cestu ke čtenářům v Holandsku, Německu, Dánsku i České republice, získal literární ocenění a překládá se do dalších jazyků. Napínavé vyprávění o dospívajícím Liborovi, který se během několika krátkých minut dostává z exkluzívního prostředí dnešní bohaté vrstvy, prostředí honosných vil, snobských večírků, drahých soukromých škol a vozů s osobním řidičem do situace, kdy musí bojovat o holý život. Z cesty, na kterou se dostane, není návratu. Ztratí všechno, i své vlastní jméno, ale to, co může získat, je pro něj natolik přitažlivé, že neváhá riskovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tomu nakonec ty slabé 4* dám, protože na český film je to překvapivě dost dobré, akorát je nutné to brát jako pohádku, protože ten film fakt moc realistický není. Jenže jinak se mi ten film líbil, překvapivě mě ani moc nenudil a Kotek tu svoji roli zahrál taky celkem dobře. Dost mě i překvapilo, jak nečekaně (aspoň pro mě) se ten film odvíjel, protože až na ten konec se ten film vyvíjel úplně jinak, než bych očekával. Dokonce to ani není blbě vedené, dívá se na to příjemně a má to i hezkou kameru, takže já jsem byl celkem spokojený. Objektivně je to na silné 3*, ale vzhledem k tomu, že se jedná o český film (navíc strašně zapadlý, ani na DVD nevyšel) a než objevím minimálně podobně tak dobrý, bude to dost dlouho trvat, takže nemám problém tomu dát slabé 4*. Příjemně mě to překvapilo. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

A sakra, tenhle český film se i celkem podařil. Přijemné herecké výkony, i Vojta Kotek v několika momentech překvapuje, velmi dobrá a zručná režie a bohužel pouze průměrný scénář. Zejména v první polovině film příjemně graduje (škola, únos, útěk), ale v té druhé trochu ztrácí dech (adaptace do rodinného prostředí). Každopádně měl tenhle snímek na víc. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hrozně naštval. Má takový ten děj, který plně závisí na tom, že jsou všechny jeho postavy úplní idioti, od protagonisty až po malé vedlejší postavy. Kdyby kdokoli v tomhle filmu přemýšlel logicky, tak by skončil během půl hodiny. Každá postava ale neustále dělá stupidní rozhodnutí, kvůli čemuž pak celý děj vůbec nedává smysl. Dialogy byly z velké části otřesné a robotické. Herecké výkony byly dobré, ale na mladého Kotka to podle mě bylo docela velké sousto, v některých scénách mu to moc nešlo. Prezentace i hudba byly dobré, ale ničím nevynikaly. 2/10 ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ve starém kině, které patřilo příbuzným. Byla jsem tam jen já a moje sestřenice a bratranec. A tento film mne naprosto odzbrojil. Nevěděla jsem, kdo je nějaký Kotek (přitom v době, kdy jsem se na to dívala, tak už byli i Snowboarďáci), a bylo mi to jedno. Opravdu musím říct, že se mi to velice líbilo. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Ještě než Vojta Kotek začal balit holky na sněhu a na vodě, zahrál si v tomto na české poměry velice vydařeném snímku. Jako jeden z mála novodobých českých filmů mě díky napětí a krásnou hravostí scénaře přikoval k místu, od něhož se mi nechtělo ani na záchod. Příběh kluka, který se ocitne souhrou omylů i díky vlastní odvaze v pěstounské rodině, by měl být poučením pro uspěchané rodiče. Ostatně závěr filmu tomu i napovídá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Železniční stanička, kde bydleli Panenkovi s dětmi, je Sudoměř u Mladé Boleslavi. Stanička, kde pokuřuje starý podestát, je zastávka hned vedle Skalsko. Nachází se na trati Mladá Boleslav - Mšeno - Mělník. (ČSFD)
  • Hra, kterou Libor (Vojtěch Kotek) dostane od kamaráda k narozeninám, je „Resident Evil 3: Nemesis“. (didas)

Reklama

Reklama