Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle druhý texasský masakr od Hoopera je jednoznačně pohřben prvním dílem. První díl je nepřekonatelný kult. Remake a prequel jsou v pohodě, ale už je to moderní škola, která nikdy nebude tak fungovat jako původní jednička z 1974. Pak tam máme pár odpadů, které dělají původní verzi ostudu. Ale tohle? Znova od Hoopera? Bohužel jsem tuhle verzi viděl až jako poslední. A smůla prostě je, že každý, kdo dřív vidí první díl, pořád třeba jen podvědomě srovnává při sledování tohle s původní verzí. A to prostě nejde. Tenhle film je prostě něco jako filmy od TROMY, to jsem si nakonec uvědomil a nechal jsem ho plynout. Je to prostě neskutečná šílenost, demence, řev, hlášky, zamilovanej Leatherface, maso, krev, Denis Hooper, jekot, řev, hlášky ... a tak pořád dokola. Některý horrorový momenty jsou NESKUTEČNĚ silný, což mě opravdu mrzelo, když je režisér za pár minut pohřbil nějakou vylízanou scénou nebo neskutečnou hláškou ... Chvílemi se to tváří vážně a surově, chvíli jako komedie, chvíli jako parodie sebe sama ... Prostě totální šílenost, výbornej úlet, ale musí člověk úplně zapomenout, že kouká na dílo tvůrce jedničky ... Asi dvakrát jsem se dokonce dost lekl a to se mi fakt už roky u filmů nestává ... Tady to zafungovalo. Některý hlášky jsou naprosto ... nebo mohly by být ... kultovní, hlavně dědkovo srovnávání sexu s pilou "sex vs saw" ... Jo a konečně jsem se dozvěděl, kolik bylo nejstaršímu dědovi z jedničky let!! Ve dvojce čítal 136, ale pořád měl ruku rychlou a silnou ... No mazec ... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná kravinka. Neřekla bych, že by druhý díl nějak extra kazil reputaci toho prvního (ještě když se poohlédnu za nejnovějším remakem, který nám v nedávné době Američané nastolili, je tohle opravdu lahoda). Hooper to prostě udělal úplně stejným způsobem jako Raimi se svým Evil Dead. Bylo to vtipné, špinavé a stejně zvrácené jako jednička, jen s trochou odlehčení a ne takovým množstvím depresivních momentů. Ale chápu, že to ortodoxní fanoušci neberou až s takovým nadšením jako já, protože tomu přeci jen ten opravdový ''texaský odér'' chyběl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

U hororu jsem se už dávno nezasmál tak, jako u dvojky texaského masakrování. Ani jedna postava není normální a nakonec zešílí i ty, co by ještě někde uprostřed filmu jako normální mohly být. C. Williamsová sesazuje z trůnu vřískající královny J. L. Curtisovou, jelikož tak vytrvalý ječák po většinu poslední třetiny filmu se jen tak nevidí. D. Hooper sice úchylné kanibaly loví, páč mu sebrali bráchu, jenže když se ozbrojí třemi pilami, tak mezi ně hravě zapadne. Působivé bylo temné podzemí zahalené do jemného oparu, který prorážely stovky barevných světel a světýlek, naopak trochu zklamalo minimální gore. Namlsaný divák chce přeci jen více, než pouze pilu v břiše a stahování kůže mimo záběr kamery. Jako taškařice povedené. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle styl mám opravdu hodně v oblibě. Dvojka Texaského masakru vyhání všechny možné úchylnosti do maxima, značně vše přehání a chrlí na nás jednu divnější postavu za druhou... a Leatherface je zde ještě jedna z těch normálnějších. Bizarnost je slovo, které tento film vystihuje snad nejlépe. Navíc, hlavní hrdinka nejenže je charismatická, ale počíná si docela inteligentně, takže jen ona sama vydá za 15 nablblých teenagerů. Co se týče dalších postav, Leatherfaceův brácha je jeden z největších magorů, které jsem měla šanci v rámci žánru vidět. A náš milý zabiják s nezdravou fixací na svou motorovku? Inu, umíte si představit zamilované a přerostlé pětileté děcko? Tak přesně takhle na mě působil:). Gore scén je tu hojně, ale dočkáme se i velmi osobitého humoru, výtečných hlášek a slušných hereckých výkonů. Zbývá dodat, že pokud čekáte něco podobného jako byl první díl, radši na to rychle zapomeňte, protože tohle je opravdu o něčem trochu jiném. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Štafetu od prvního dílu převzalo volné pokračování, které veškerou svou sílu vyčerpalo v první čtvrtině kolečka... A pak se nechalo jenom předbíhat. Mé poměrně pozitivní hodnocení je pravděpodobně zmanipulované vážně úžasným začátkem, jelikož i Leatherface zde stojí za hovno a místo něj nastupuje Chop-Top, který hravě svého bratříčka zastínil. Zbytek filmu je potom směs jekotu, křiku a řevu. Zklamání? Obrovské ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je použitá narážka na film Rambo III (1988), ktorý vznikol o dva roky neskôr. (Paldiny)
  • V rozhlasové stanici můžete vidět na stěně plakát skupiny Fine Young Cannibals. (Chatterer)

Reklama

Reklama