Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Začinám velmi fandit Netflix počinům! Po výborném Spectralu, který doporučuju všem Sci-fi fans jsem si naordinoval ARQ a nejsem zklamán ani trošku. Netflix ladí výbornou obrazovou kvalitu, OST, velmi solidní příběhy a celkově maximálně Áčkový feeling. U ARQ jsem si těch 88 minut v časové smyčce vychutnal až do dna. Má to mouchy a nevíme vůbec nic o tom, co se stalo a děje se světem. Jenže to co je servírováno uvnitř baráku krásně stačí k vytvoření pojítek a nastínení situace, tak aby si člověk dokázal spoustu věcí domyslet. Celé to parádně šlape, má to atmošku a velmi solidní vyvrcholení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak ten příběh to mělo celkem promyšlený, nějaké napětí v tom taky bylo, sem tam to má i nějaký chytře napsaný dialog a celkově se mi to spíš líbilo. Je ale mnoho sci-fi s námětem časové smyčky a jelikož nejsem skalní fanda tohohle subžánru (i když ho mám celkem rád), tak jen některé mě dokáží vyloženě nadchnout. A tohle sice bylo docela dobré a zajímavé - ale zároveň většinu času průměrné a jako celek jen na jedno zhlédnutí. A přitom by asi bohatě stačilo, kdyby to, co se stalo v závěru, přišlo někdy ve třetí čtvrtině filmu a mělo to pak pořádný konec. Hned by to pak bylo o něco lepší, protože v posledních 15 minutách mi to přišlo nejnapínavější. A i když to je udělané celkem levně, i tak to by to určitě udělat šlo. Silné 3* ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frajírek z teplákova se probouzí vedle buchty, co nepříjemně připomíná starou Bellu z Tvajlajtu. Ihned po procitnutí se tváří zděšeně dokud se neujistí, že má na sobě kvalitní domácí úbor a drnda je také ošacena až po paty. Šťastný výraz, z pocitu úlevy vzešlý, mu nezvládne pomuchlat ani partička jakýchsi násilníků. Následuje děj v němž se ukáže, že hoššík byl v minulosti slečniným partnerem, což nějak nevyšlo (ale!) a teď se kvůli tomu leccos děje. No prostě - slovo dalo slovo a šmudlík si hnedle dělá pohodlí v leže, s pěkně rozcabenou dírkou. Bohužel v hlavě. Pozorný divák při pohledu na stopky konstatuje, že to byl tedy fofr, popcorn nestihl zgumovatět a v cole se stále perlí bublinky, ale nešť, jde se domů (rozuměj - zpátky na plochu hledat něco smysluplnějšího). Ovšem achtung! Špatně maskovaný gejín má ve sklepě vykuchanou sušičku a ta je tak vyzkratovaná, až má co denně hromnice! Jede se dál. Reálie údajného postapo světa moc nedávají smysl, Bella je kráva, záporňáci semidebilní a stálo to tak dvanáct pade, přesto s přimhouřením rekta šoupnu tři. Ať neseru. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Netflixáckej mix Edge of Tomorrow a Hromnic je v podstatě jen odpovědí na módní time travel vlnu. Nemá velkorozpočtový triky, herce, akci, výpravu... vlastně nemá velkorozpočtového vůbec nic, ale má příjemnej netflix look, kameru a samozřejmě tempo. Od začátku do konce se ani na minutu divák ani ústřední dvojice nezastaví, scénář dávkuje další a další zákruty časové smyčky, přidává k obvyklému tématu pár novinek (bez spoileru bych to popsal asi tak, že někdy ty chyby opakujeme ve dvou, třech, čtyřech, pěti lidech...), aby to nakonec zhruba na konci druhého aktu došlo do takové situace, že divák už nemá zapotřebí hledat, jak to vlastně celé s těmi smyčkami a zákrutami v nich dopadne, a jen akceptuje finále - které má skvělou pointu. Tak skvělou, že díky tomu musím filmu prominout logické lapsy. (No nebyl by to time travel film, aby v tom nebyla nějaká logická blbinka, že jo.) Jo a mladší Amell vůbec nebyl špatnej. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hlavní koncept filmu, a to neustálé vracení se v čase do nějakého bodu a zacykleně prožívat jistý čas stále dokola, to už tu bylo mnohokrát. Nicméně tento film má něco více, a to vcelku zajímavou zápletku. Musím uznat, že jiné, dražší filmy s podobnou myšlenkou mě natolik nechytli, jak tento nízkorozpočtový film. S každou další opakující se sekvencí upadá hlavní postava do jisté letargie a zkouší řešit situaci s teroristickou buňkou, která postupem času si začne taktéž vzpomínat na to, co se dělo před smyčkou. Nejsilnějším lákadlem na filmu je touha poznání, jak se vypořádá hlavní hrdina s nepřáteli, kteří mu chtějí zabavit ARQ, a jelikož se to odehrává v pár místnostech, o to více se soustředíte hlavně na děj a postupně gradující atmosféru. Žádné složitosti, celkem dobře zahrané, myšlenku to má, takže čtyři hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama