Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Marcus Dunstan se po SAW a The Collector rozhodl vydat trošku jiným směrem a tak nám místo brutální řezničiny plné gore a smrtících pastí nabídl krimi thriller lehounce říznutý hororem. Pro ten tu však příliš místa nezbylo, což bude zřejmě pro většinu diváků stejným zděšením, jako když našemu milému páru odhalí jejich soused svou pravou tvář a způsob živobytí. Pokud však přistoupíte na zdejší pravidla a nejste moc nároční, snad si užijete i tento Dunstanův filmeček. Šmírování sousedů se ukázalo býti velkým problémem už ve spoustě filmů a ani tady tomu nebude jinak. První polovina filmu však měla na můj vkus až příliš málo šťávy a spíše se tu kecalo, než aby se dělo něco pořádného. Kdo si však počká, ten se dočká…Po zmizení Rosie se totiž pustil režisér do budování té správné atmosféry, která nás přivede až do sklepení sousedova domu. Na rozdíl od Sběratele a jeho sbírky se tu však na pořádné gore ani nedostalo. Což mi sice trošku vadilo, ale zase nám to bylo vynahrazeno akčnějšími pasážemi, dvojicí sousedových synů, bitkou v jámě plné mrtvých zajíců, či umlácením stativem. The Neighbour tak sice v konfrontaci s ostatními režisérovými filmy působí na první dojem jako jejich chudý příbuzný (alespoň co se brutality týče), ale i tak se z toho nakonec vyklubal vcelku koukatelný kousek. 50% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Za dynamiku, super hudební doprovod (to se od Clousera, vrchního skladatele hororů - např. série Saw - dalo čekat) a hlavně mého vysoce oblíbeného Joshe Stewarta rozhodně pozitivní body. SPOILER Líbí se mi přístup režiséra k hlavní postavě. I co se týče Collectora a Collection je Josh Stewart sympaťák na hraně zákona, kterýmu není líno se vrátit pro nějaký chudáky a pomoct jim, a co oceňuju nejvíc - režisér ho i tady nechá přežít. KONEC SPOILERU. Vyšší hodnocení nedávám jen proto, že to opravdu v žádném ohledu nijak - ani úplně minimálně - nepřináší nic nového. A to tím způsobem, že to profláklou zápletku ani neservíruje nějak extra nadupaně. To ale neznamená, že by to nebylo napínavý a i finále je takový uspokojivý, ale těhle filmů je taková hromada, že to přece jen chce něco víc. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem se na snímek Neighbor poměrně těšil. Vzhledem k tomu, že mě Marcus Dunstan již nemá čím překvapit, věděl jsem také naprosto přesně, co od něho dostanu. Všechny jeho snímky totiž operují s podobnou šablonou, čímž tak trochu připomíná mistra recyklace Jamese Wana. Bylo tedy předem zřejmé, že Neighbor nebude disponovat parametry hororové komety, ale na druhé straně ani nepůjde o žádný propadák. Podle předpokladů jsme se tak dočkali řemeslně velmi dobře zvládnutého hororu, na kterém bych ocenil zejména casting, hudební stránku snímku a solidní atmosféru. I když je třeba nutno podotknout, že v závěrečné čtvrtině bohužel Neighbor mírně zdivočí a atmosféra až příliš vyklízí své místo akci. Přesto rozhodně doporučuji ke zhlédnutí a uděluji silnější tři hvězdy. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film o páru, který dělá pro dealera drog, se rozhodne posledním kšeftem skončit a začít nový život. Jejich soused však je větší podivín něž oni a skrývá mnohem větší tajemství. Film úplně není typickým hororem a spíš bych jej zařadil k něčemu, jako Očista. Hrdinové, včetně veškerých postav toho moc nenamluví, působí chladným dojmem, ale jsou velmi dobře zahrané. Od začátku se člověk nenudí, neboť seznamování s hlavními postavami probíhá v drsném prostředí a když naběhne skutečná zápletka, má to jen stoupající tempo a napětí, které překvapivě nepolevuje až do konce. Hodně si cením toho, že se tvůrci vyvarovali nesmyslu, přihlouplého jednání postav a hlavní postava jedná racionálněji, než leckdo z nás. Akce je docela drsná a celkově jsem na filmu moc much nenašel. Kdo od toho bude očekávat horor, může být zklamaný, ale jako akční thriller se jedná o vydařený snímek.......7/10 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa tu stretlo kreatívne trio Dunstan, Melton a Stewart; zodpovedné za perfektného "The Collector" a menej perfektnú, no stále slušnú "The Collection", som až zaskočený, ako ma to nebavilo. Možno je to tým, že sa zo značnej časti zase hrabali v rovnakej téme - len z inej strany a možno je to tým, ako si film naivne myslel, že by snáď diváka mohol niečím zmiasť či zaskočiť. Bohužiaľ. Karty mi v tomto prípade prišli jasné ešte predtým, než sa úplne rozdali a tá OPOZERANOSŤ bola miestami až uspávajúca. K tomu necharizmatickí záporáci, chaotická akcia, o ničom tempo a zúfalo snaživá....trápnosť. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama