Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Dobrej pribeh..dobry drama..docela dobra hudba kterou zkurvi totalne vole nejaky artovi sracky co natacel ten magor nechapes..kdyby to tam nebylo jeste lepsi..vpohode vanocni film na jedno odpoledne..ale znam takovy blbecky co tady na to nadavaj a daj buranskymu filmu plnou palbu, kterej snad tocili nejaky zasrany amateri ze stredni, kamera rozklepana jak bezdomovec v zime a amaterskej shit..ale tohle je vklidu na 3/5 ! ale na sbirku to nema chtelo by to 3dil! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Marcus Dunstan se po SAW a The Collector rozhodl vydat trošku jiným směrem a tak nám místo brutální řezničiny plné gore a smrtících pastí nabídl krimi thriller lehounce říznutý hororem. Pro ten tu však příliš místa nezbylo, což bude zřejmě pro většinu diváků stejným zděšením, jako když našemu milému páru odhalí jejich soused svou pravou tvář a způsob živobytí. Pokud však přistoupíte na zdejší pravidla a nejste moc nároční, snad si užijete i tento Dunstanův filmeček. Šmírování sousedů se ukázalo býti velkým problémem už ve spoustě filmů a ani tady tomu nebude jinak. První polovina filmu však měla na můj vkus až příliš málo šťávy a spíše se tu kecalo, než aby se dělo něco pořádného. Kdo si však počká, ten se dočká…Po zmizení Rosie se totiž pustil režisér do budování té správné atmosféry, která nás přivede až do sklepení sousedova domu. Na rozdíl od Sběratele a jeho sbírky se tu však na pořádné gore ani nedostalo. Což mi sice trošku vadilo, ale zase nám to bylo vynahrazeno akčnějšími pasážemi, dvojicí sousedových synů, bitkou v jámě plné mrtvých zajíců, či umlácením stativem. The Neighbour tak sice v konfrontaci s ostatními režisérovými filmy působí na první dojem jako jejich chudý příbuzný (alespoň co se brutality týče), ale i tak se z toho nakonec vyklubal vcelku koukatelný kousek. 50% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa tu stretlo kreatívne trio Dunstan, Melton a Stewart; zodpovedné za perfektného "The Collector" a menej perfektnú, no stále slušnú "The Collection", som až zaskočený, ako ma to nebavilo. Možno je to tým, že sa zo značnej časti zase hrabali v rovnakej téme - len z inej strany a možno je to tým, ako si film naivne myslel, že by snáď diváka mohol niečím zmiasť či zaskočiť. Bohužiaľ. Karty mi v tomto prípade prišli jasné ešte predtým, než sa úplne rozdali a tá OPOZERANOSŤ bola miestami až uspávajúca. K tomu necharizmatickí záporáci, chaotická akcia, o ničom tempo a zúfalo snaživá....trápnosť. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Spíš urazí než nadchne. Po undergroundovejch klasikách Collector + Collection se přišlo s celkem podprůměrným filmem kterej je spíš thrillerově laděnej. Jako vždy sympatickej Josh Stewart to tentokrát moc nezachrání neboť mu nohy podráží hrozně obyčejnej scénář. Ten film je úplně bez nápadu a bez šťávy, trochu to vyvolává dojem debutovýho filmu a né filmu od zkušenějšího režiséra. Na to že se 80% filmu nic neděje jsem se ale nenudil takže uplnej průser to asi neni. Záleží co od toho čekáte. Radši moc nečekejte :)) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí dvojka Marcus Dunstan a Josh Stewart si dala od sebe delší pauzu. Jeden by si řekl, že to bude jen ku prospěchu věci, jejich další společný počin ale moc k zapamatování není, navíc působí rutinně. Je jasné, že úspěch, jaký měli se "Sběrateli", hned tak nezopakují. Předně by jejich další počin potřeboval vyztužit výraznější režií i originalitou. Téma "rodinného podniku", v němž postarší tatík a jeho dva dospělí synové unášejí na svoji farmu příslušníky zbohatlických rodin, za něž požadují výkupné, přičemž se jim do cesty náhodně připlete obchodník s drogami z jejich sousedství, jemuž unesou jeho milou, aby se jí zbavili, protože viděla co neměla, mně už nepřipadá nijak nové, ale pokud by se zpracovalo intenzivně, svěže i třeba inovativně, tak by to zase mohlo zabrat. Film je zpočátku velmi nezajímavý, má značně nesympatické postavy, o kterých nic není známo. A pak začne přituhovat, následuje konfrontace s únosci, několik drsnějších scén, ale také iracionální jednání hlavního hrdiny, který tak moc váhá s likvidací únosců, až je prozrazen, film smrdí grošem, tudíž kameru nemá moc hezkou, vše se odehrává v přítmí, hlavní inovací, ovšem z mého pohledu poněkud hloupou, je určité množství "paranoidních" záběrů prostřednictvím dalekohledu, simulujících dojem, že nás stále pozoruje někdo třetí. Tenhle nesmysl filmu vůbec nevychází. Určitě nejlepší je jeho prostřední část, kdy se John snaží zachránit svoji Rosie, ale také ještě i jinou dvojici ze spárů únosců. Nejlepším hercem je podle očekávání Ronnie Gene Blevins, který je prvotřídním hnusákem, a svým hnusem všechny přítomné převýšil. Zbytek castu je kupodivu téměř nezajímavý, včetně Joshe Stewarta, kápo únosců Bill Engvall byl castingový přehmat. Nedozvíme se, jak celá organizace unášející lidi vlastně funguje, pouze v neznatelných náznacích, což je škoda. Vzhledem k režijnímu umu Marcuse Dunstana je tedy s podivem, že jeho film ničím nevybočuje z řady perverznějších snímků pro celou rodinu, sice působí místy až sterilně, ale přece jen má v prostřední i finální části pár údernějších scén. Zítra si ale jen těžko vybavíte jeho děj. 6/10 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama