Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (373)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro porušení zákona musí bejt dobrej důvod. Třeba něco jako loupež. Musíš si to morálně zdůvodnit." Akce pechfóglů Loganových a bratrů Bangových alias Dannyho vidláků mě dost bavila a jestli ještě někdy bude vyhlášen kód Květák, tak jdu do toho s nimi. Prostě jsem se stal členem fan clubu Potrubní pošty, bavil se při plánech Jimmyho, užíval si krásu žen, demenci bratrů Bangových a zejména chemické rozbory Joe Banga. Tváří se to sice vidlácky, ale má to koule, nápad i vtip a to mám rád. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"We're living with the Lord now. Which means on the light side of the raw." Nikdy bych nevěřila, že Channing Tatum a Adam Driver by mohli být přesvědčivými bratry, a ono jo. Bohužel je ale celý film až na drobné ostrůvky vtipnosti jakýsi nemastný a neslaný, úplně to do sebe nezapadá, a nejspíš proto film jen tak prošuměl a vyšuměl bez povšimnutí. Například po celém představovacím medajlonku Sebastiana Stana jsem předpokládala, že se s jeho postavou bude ještě nějak hrát... a ono ne, jenom to tam prostě bylo, protože humor asi? Nebo výplň času, nebo to mělo odvést pozornost publika (od čeho?), nebo došlo k vystřižení materiálu, který by vše předchozí zužitkoval? No zkrátka pár pěkných absurdních rozhovorů (vyjednávání o The Winds of Winter rulez) funkční film nedělá. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ám aboat to get nejkid so nou pejkin. Jsou filmy pro burany a filmy o buranech. Tenhle naštěstí patří do té druhé kategorie. Zároveň se ale nejedná o žádnou snobárnu, Soderbergh evidentně své vidláky miluje a možná jim i maličko závidí, takže se se svojí západovirginskou variací na Oceanovic -náctky mazlí, jako by to byla jeho pihovatá sestřenice s předkusem. Craig asi nikdy nebyl vtipnější. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Blbý, blbější, mrzák a vidlák vykrádají banku, alespoň tak by zněl začátek nějakého vtipu nebo netypického filmu o krádeži peněz. Na film jsem se podíval hlavně kvůli obsazení, které je více než vynikající, ale zas tak geniální zápletku snímek vlastně nemá. První tu máme sáhodlouhé představování jednotlivých postav a pak přijde akce, na které si mohli dát tvůrci více záležet. U pár vtipů jsem se během filmů docela zasmál (knižní joke s Martinem byl perfektní), ale nebylo jich tolik, abych film opravdu nazval pořádnou komedií. A ta rozmazlená holčička, které rodiče dovolí prostě všechno? Americký sen a hnus. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Take Me Home, Country Roads“ od Johna Denvera. (BMW12)
  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)
  • Zane Stoddard, viceprezident NASCARU pre zábavný marketing a výkonný producent filmu v jednej osobe, ponúkol filmu plnú podporu, keď ho Channing Tatum (Jimmy Logan) a režisér Soderbergh navštívili v losangelskej kancelárii a priniesli mu projekt ukázať. Niekoľko pretekárov NASCARU má dokonca vo filme epizódne role. Ryan Blaney hrá poštára, Brad Keselowski a Joey Logano zas ochranku na závodnej dráhe, Carl Edwards je príslušníkom západo - virginskej polície, Kyle Busch hrá diaľničného policajta a Kyle Larson šoféra limuzíny. (classic)

Reklama

Reklama