Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (373)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Svieži, energický a dobre napísaný film. "Logan Lucky" ma bavilo. Funguje to aj ako komédia a aj ako dobrý krimi film. Nie je tu veľké množstvo akcie, ktorú by možno diváci vyžadovali, no na druhú stranu to má dobré postavy, dobré dôvody na to, aby sa rozhodli ukradnúť to obrovské množstvo peňazí a potom je tu aj vynikajúci výber hercov, kde kraľuje trojica Channing Tatum, Adam Driver a Daniel Craig. Je skvelé ich sledovať spolu spracovať celú akciu a človek sa s nimi baví. Riley Keough je rovnako skvelá. Plus musím povedať, že keď vidíme aký skvelý plán akcie vymysleli, tak človek nemá problém tomu neruveriť. Napriek tomu, že miestami sú niektoré momentky vcelu bizarné. Ale fungujú výborne. Človek by možno uvítal trošku lepšie tempo pre film a možno by som si vedel predstaviť, že by sme mali trošku lepší záver, no ako celok musím povedať, že film bol vtipný keď mal byť vtipný, bol energický keď to bolo potreba a hlavne herci fungovali spolu dobre a vedeli tomu dodať dobrú atmosféru. A plus ma aj baví sledovať rýchle autá. Neviem, či je toto film pre každého, no jednoznačne viem povedať, že som rád, že som ho videl a nebránil by som sa k nemu vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film o bandě kreténů, která se absolutně vyjímá od standardního hollywoodsky zajetého režimu. Bratři Loganovi jsou retardi. Jeden je vysvalenej retard a druhej dokonce nemá ruku, takže regulérní retard K tomu si do party na vloupačku naberou Daniela Craiga, kterej zrovna sedí v báni a zbejvá mu poslední měsíc zoufalého civění do zdi. Oni ale vymyslí, jak ho přibrat na vloupačku i když je ve vězení, čímž celá akce nabere totálních absurdních rozměrů. Sem tam je film vtipnej, hlavně když se ve vězení rozjede vzpoura, protože jim v poličce chybí nejnovější díl Hry o trůny. Jinak ale standardní průměr. Chvíli mi film absurdností připomínal příběhy bratrů Coenů, jen s tím rozdílem, že u nich jsou postavy a dialogy daleko zábavnější jak zde. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru a obsadenia ustrednej dvojky, ktoru fakt nemusim, som tusil, ze mi to nesadne. A mal som pravdu. Trochu to pripomina ciernohumorne Coenovky, v ktorych sa nejaki zaostali vidlaci pokusaju spachat zlocin. Lenze mne tu chybal akykolvek humor. Pôsobilo to len divne a pre mna extremne nesympaticky a nudne. Vdaka tomu som to vydrzal sledovat len pol hodinu a potom som to vypol. Nic pre mna. edit 2020. Vďaka filmu Marriage Story si ma ten divný ušatý ksicht Adam Driver získal natoľko, že sa asi stanem jeho fanúšikom a spätne napozerávam jeho staršie filmy. No a moje dojmy z tohto filmu sa výrazne zlepšili. Našťastie to nie je zlá Coenovka o chamtivých vidlákoch, ktorý kvôli prachom začnú zabíjať ľudí a divák by im neprial úspech. Ale je to vidlácka variácia na pohodových Dannyho parťákov. V jednu chvíľu ich vo filme dokonca nazvú Dannyho vidláci. :) Dokonca si postavy nájdu aj morálne ospravedlnenie na okradnutie zlého podniku. Málovravný jednoruký Driver tu je skôr za prihrávača jeho staršiemu bratovi Tatumovi a po chvíli si ma získala aj jeho postava a fandil som im, aby im plán lúpeže vyšiel. Pomáha im súrodenecké trio ďalších totálnych zdegenerovaných vidlákov, ktorý slúžia ako komické postavičky. Strašne sa mi páčil kasting rôznych postáv, ktoré sa vo filme mihnú na pár sekúnd. Také hnusné či už ksichty alebo aj vyžraté neforemné postavy len tak bežne vo filmoch neuvidíte. Proste praví neprikrášlení amíci. No a aby to vyvážili, tak sa tu nájde aj niekoľko pekných žien, ktoré zhodou okolností tvoria moje obľúbené herečky. Škoda len, že Hilary Swank ako vyšetrovateľka lúpeže nedostala väčší priestor. Samotná lúpež bola skvele prevedená. Až sa nechce veriť, že ju vymyslel taký vidlák. Dokonca som aj ja naletel na pointu ohľadom peňazí. Ale nakoniec to všetko dopadlo dobre a tentoraz som si happyend užil. Takže po druhom zhliadnutí dávam 7/10 a niekedy v budúcnosti to možno ešte zvýšim. P.S: SK DVD dabing s československým obsadením je bizár, ale aspoň som počul môjho obľúbenca Pospíchala hovoriť po slovensky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Zane Stoddard, viceprezident NASCARU pre zábavný marketing a výkonný producent filmu v jednej osobe, ponúkol filmu plnú podporu, keď ho Channing Tatum (Jimmy Logan) a režisér Soderbergh navštívili v losangelskej kancelárii a priniesli mu projekt ukázať. Niekoľko pretekárov NASCARU má dokonca vo filme epizódne role. Ryan Blaney hrá poštára, Brad Keselowski a Joey Logano zas ochranku na závodnej dráhe, Carl Edwards je príslušníkom západo - virginskej polície, Kyle Busch hrá diaľničného policajta a Kyle Larson šoféra limuzíny. (classic)

Reklama

Reklama