Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (373)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film by kľudne mohol byť od Trošku, pretože je trošku zábavný a trošku akčný. Soderberghov štýl je tu neprehliadnuteľný, takmer identický s Dannyho parťákmi, ale tento film sa nezaradí medzi jeho najlepšie snímky. Príbehová základňa je dobrá i hlavné postavy s defektmi fyzickými a psychickými sa hodia do komediálneho štýlu. Ale chýba tomu trochu viac vtipu, za brucho sa chytať nebudete. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potešil ma ansámbel kvalitných hercov, ktorý nemali problém začleniť sa do natáčania buranskej komédie, kde je vidiecka časť Ameriky brutálne dehonestovaná svojou blbosťou, ale zároveň glorifikovaná za svoje vynaliezavé schopnosti. Nie každý Hillbilly je skrátka demento a má rad dobytok zo zadnej strany. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho jsem si myslel, že udělím filmu dvě hvězdičky, ale díky druhé polovině jsem se nechal obměkčit a přidal jsem třetí. Channing Tatum mě ani tentokrát nepřesvědčil o tom, že je herec, měl jsem pocit, že jediný, kdo by stál díky svému výkonu za zmínku, byl Daniel Craig. Snímek mě do poloviny nijak zvlášť nebavil, později se situace lehce zlepšila, ale pořád jsem měl dojem, že se dívám na něco, co už jsem viděl (několikrát). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo 35 dnů. (PaTeXx)

Reklama

Reklama