Reklama

Reklama

Dogtown and Z-Boys

Trailer

Obsahy(1)

Agresivní styl jízdy na skateboardu Z-Boys, kteří původně jezdili na surfech v té době neupravených plážích Los Angeles ve čtvrti Dogtown. Časem zjistili, že když nefouká vítr a nejsou vlny, tak se nemusí nudit a můžou své triky trénovat i na souši na skateboardech. Snímek ukazuje životní cesty hlavních skateboardových osobností sedmdesátých let: Tony Alva, Stacy Peralta a Jay Adams. (Calid)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Špičkovej dokument, kterej nastartoval retro vlnu skateboardingu a znovu přivedl na světla ramp starý legendy. Pro mně osobně je to vzpomínka na mládí se skejtem od roku 1978 a moje idoly. Jde vlastně o vzpomínku a ohlednutí za životem samotného režiséra, který byl ve své době skateboardovou hvězdou a později spolumajitelem legendární firmy Powell Peralta a zavedl tradici firemních skejtových videí. Tento dokument později inspiroval film Legendy z Dogtownu. ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem chytla v telce minule leto v hotelu pri jednom destivem dni v Seattle a ackoliv je mne 36, mlady skejtak tedy nejsem a nikdy jsem ani teda nebyla, tak dokument mne fakt zaujal a nedokazala sem to vypnout a prestat sledovat ;) Ve filmu Lords of Dogtown se ke konci rika, ze Stacy je uznavany filmar, a ja to chapu. Tohle jeho dilko je fakt poutave a chytne i lidi dost "mimo okruh". ()

Reklama

Algen 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuji skvělý dokument. Spousta informaci, ovšem podávané postupně a doplněné pauzami s dobovými záběry a skvělou muzikou. Je vidět, že Stacy Peralta kromě skateboardingu také ovládá filmařinu. Doporučuji shlédnout i těm, kteří sport a sportovní dokumenty moc nemusí, tak jako já. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem na skateboardu nikdy nejezdil a surf znám leda tak z obrázku, tak byl tohle pro mě tak trochu výlet do neznáma. Což se ostatně potvrdilo. Režisér mě nechal tonout v nevědomosti a já si první dvě třetiny filmu jen skládal o čem to vlastně mluví.. No a pak už mi to bylo k hovnu. Kdyby to vzal rejža trochu z širší perspektivy a plesknul mi ze začátku do xichtu trochu historie, tak bych tomu hodnocení trochu vylepšil.. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který se dá doporučit samostatně či jako jakýsi doplněk k Legendám z Dogtownu (či obráceně). Každopádně je vidět, že Peralta kromě skateu výborně rozumí i filmu. Jako celek je Dogtown and Z-Boys nesmírně vyvážený, Peralta parádně pracuje s hudbou i postupným dávkováním informací a ví, kdy scénu nechat vyznít a hned nespěchat dál, což se hodí hlavně po konci "zpovědi" Jaye Adamse. Zkrátka opravdu podařený dokument po kterém vás zamrzí, že jste nemohli být přímo přitom, byť je Peraltův dokument výborným zprostředkovatelem. 80 % ()

Zajímavosti (3)

  • Jedním z důvodů, proč se Sean Penn podílel na dokumentu jako komentátor byl ten, že sám žil a surfoval v Dogtownu a jeho blízkém okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama