Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to milý a pohodový film, o tom žádná, s hřejivým koncem, ale přece jen... Na vlak se skoro nedostalo, ten je uťat po asi dvou minutách, a jinak je to celé sled tak neuvěřitelných náhod a smůly, že ani na komedii už se mi to nechce brát. Martin i Candy hrají svůj standard (což je pořád nadprůměr, ne že bych si stěžoval), ale stejně mi přijde, že často scénář vaří z vody a mnohé situace mohly být daleko promyšlenější a údernější. Přijde mi, že potenciál se zde nabízel daleko větší, než nám rutinér rodinné zábavy John Hughes nakonec poskytl, a že šlo jak víc přitlačit na pilu v těch mezilidských vztazích, tak i na sled těch historek, aby to mělo šťávu. Ale jak říkám, není to špatný film, je pohodový a potěší, ale přece jen mám pocit nedořečeného a často jen naznačeného. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z osemdesiatych rokov v jednej komédii. Planes, Trains and Automobiles je film, z ktorého sála pohoda a veľmi dobrá atmosféra. Steve Martin vo svojej najlepšej úlohe a ukecaný John Candy si pekne vyskúšajú množstvo dopravných prostriedkov aby sa dostali na sviatky domov... a samozrejme pri tom zažijú veľa nečakaných, humorných a niekedy hrozných situácii. A bavili ma veľmi dobre... Kto by povedal, že práve táto dvojica bude tak vtipná a zábavná, fungovala medzi nimi neskutočná chémia a výborne sa dopĺňali. Je mi záhadou prečo je tento snímok v našich končinách tak málo známy a takmer nikto ho nepozná.... pritom je to atmosférou a námetom niečo ako dookola vysielaný Sám Doma. S ktorým sa dá tento film porovnávať. U mňa veľká spokojnosť a odporúčania... 85 %!! ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Díky sympaticky vybraný hlavní dvojici to sice byla pohodová podivaná, ale nemůžu říct, že bych se za celou dobu pořádně zasmál. Spíš jsem měl občas jen takovej menší úsměv na tváři a to hlavně při sledování druhý poloviny snímku. Na vině byl podle mě scénář, díky kterýmu zůstala tahle komedie na půli cesty mezi crazy komedií a povedenou dramedy (i když je fakt, že se v tý době dramedy žánr vůbec netočil). Každopádně mi přišel příběh místama dost nedotaženej a až moc jednoduchej. Na jedno zkouknutí slušný dílko, já jsem aspoň zjistil, že Steve Martin a Kevin Bacon vypadaj pořád stejně:) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hysterický smích totálního zoufalství, kdy už prostě nejste schopni udělat nic jiného než se celé té zkurvené situaci smát....jo tak přesně tenhle pocit znám a ve scéně, kdy jim hořelo auto mě vcelku napodobili:D Jinak naprosto skvělý soundtrack hlavně píseň "Mess around". Od té doby, co jsem film viděla ji poslouchám denně a vždycky mi zvedne náladu. No opět nemám, co vytknout. Jak už jsem se přesvědčila John Hughes je brilantní scénárista a skvělý režisér. A dvojka Steve Martin a John Candy....nemám slov. Bez nich by to asi nebylo ono. Podivné mi přišlo pouze to, že Steve Martin tu hrál vcelku normální postavu. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Hughesova první „dospělácká“ komedie (tedy bez teenagerů) je navenek plná praštěného slapstickového humoru, ale uvnitř dokáže být překvapivě citlivá a dojemná i pro ty nejzatvrzelejší cyniky. Když se nevrlý morous Neal (Steve Martin) snaží dostat z New Yorku domů do Chicaga na den Díkůvzdání, tak se na něj přilepí vtíravý, bezstarostný Del (John Candy), který ho svým životním elánem přivádí k šílenství. Jejich společná cesta je navíc nelítostnou ukázkou Murphyho zákonů v praxi. Vše, co se může pokazit, se pokazí. Hughes hází oběma postavám klacky pod nohy důmyslně neúprosným a nepředvídatelným způsobem a výsledkem je řetěz skvěle vygradovaných komických situací. Film se vám dostane pod kůži nejen díky chemii dvou hlavních herců, připomínajících novodobého Laurela a Hardyho, ale i díky skvěle napsaným ústředním postavám, které pod tím vším potrhlým vyváděním procházejí výrazným vývojem a s nimiž dokážeme snadno soucítit. Tohle je něco, co Hughesovi vždycky šlo, a co se v dnešních komediích (až na pár výjimek) příliš často neobjevuje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama