Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Hughes je pravdepodobne reziser s nejvetsim citem pro 80's hudbu, v podstate jakykoliv jeho film pustite, muzete se spolehnout, ze do vas bude pumpovat ty nejvytucnenejsi 80's tony, je uplne jedno jestli se jedna o jeho typicke stredoskolske 80's party typu The Breakfast Club, nebo jen o Stevea Martina, ktery se snazi v NY sehnat taxika jako v tomto filmu, o svou 80's syntezatorovou davku se u filmu Johna Highese rozhodne bat nemusite. 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi dobrou dvojicí Steve Martin - John Candy. Několik scén je vážně skvostných a k zbláznění vtipných (obzvlášť pochod z půjčovny přes letiště a to, co následuje po něm, a pak noční jízda autem), některé mi připadaly trochu slabší a trochu, vážně jen trochu zasmrádaly trapností. Závěr mě nicméně dojal, a to jsem se na to připravoval! ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Hughesova první „dospělácká“ komedie (tedy bez teenagerů) je navenek plná praštěného slapstickového humoru, ale uvnitř dokáže být překvapivě citlivá a dojemná i pro ty nejzatvrzelejší cyniky. Když se nevrlý morous Neal (Steve Martin) snaží dostat z New Yorku domů do Chicaga na den Díkůvzdání, tak se na něj přilepí vtíravý, bezstarostný Del (John Candy), který ho svým životním elánem přivádí k šílenství. Jejich společná cesta je navíc nelítostnou ukázkou Murphyho zákonů v praxi. Vše, co se může pokazit, se pokazí. Hughes hází oběma postavám klacky pod nohy důmyslně neúprosným a nepředvídatelným způsobem a výsledkem je řetěz skvěle vygradovaných komických situací. Film se vám dostane pod kůži nejen díky chemii dvou hlavních herců, připomínajících novodobého Laurela a Hardyho, ale i díky skvěle napsaným ústředním postavám, které pod tím vším potrhlým vyváděním procházejí výrazným vývojem a s nimiž dokážeme snadno soucítit. Tohle je něco, co Hughesovi vždycky šlo, a co se v dnešních komediích (až na pár výjimek) příliš často neobjevuje. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

V životě jsem měl smůly celkem dost, ale to co stihlo potkat Steva Martina za pohromy, během jedné banální cesty domů k rodině, to je opravdu pech toho největšího rozměru. Všechna ta smůla, nehody a katastrofy, jsou určitě skvělým hnacím motorek k dokonalé zábavě, kdy vás tato svěží komedie nenechá ani chvíli v klidu a tak je určitě zaručeno, že se u jejího sledování, nebude určitě nikdo nudit! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama