Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

xaver 

všechny recenze uživatele

Drama v tom moc nevidím, komedie to taky určitě není, ale romantiky a humoru je tam celkem dost. Nevím proč distributor hned získává pocit, že se jedná o komedii, pokud je ve filmu několik humorných scén. Je to především příběh osamělé ženy, která je okouzlena krásným prostředím Toskánska okořeněný laskavým humorem, kde na nás dýchá pohoda proslůněného italského venkova. Diana Lane je v tomto snímku naprosto úchvatná. Film určitě zaujme a dopřeje divákovi oddech od uspěchaného světa. Navíc oproti divákovi má hlavní hrdinka jednu velkou výhodu, nemusí naléhavě řešit otázku kde vzít prostředky na financování dobrodružství, do kterého se pustila. Snímek taky otupuje hrany odporu v dnešní Evropě proti přistěhovalcům a zahraničním dělníkům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ženské romány na plátne, z toho je hneď karamel, tí najkrajší chlapi chcú zrelé až pozáručné rachetle. Pre fanatikov detailov a milovníkov starej architektúry odporúčam radšej nejaký dokument, inak film povznášajúci, ale hlavne a asi aj výlučne pre dámy. A ešte aj pre poľských robotníkov, ktorí v roku 2003 ešte potrebovali víza a chudáci nevedeli, že stačí len "stratiť" dokument a povedať, že sa volám Abdul. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani nie romantická komédia ako skôr romantická rozprávočka pre malých a veľkých, príbehovo plná sladkej cukrovej vaty a zmrzliny. Aj napriek tomu však musím uznať, že sa mi na to pozeralo celkom príjemne, čas mi ubehol ani neviem ako. Réžia spolu so scenárom tu vyťažili z minima maximum. 65/100 ()

Tery555 

všechny recenze uživatele

Úžasně slunný film, který vás pozvedne i když máte špatnou náladu, po tomhle filmu jsem se cítila úplně svěže, plná naděje a očekávání..dodá vám to sílu do života, Diane Lane je okouzlující nádherná ženská ze San Franciska, která si koupí stařičkej dům v Toskánsku a začíná sama od znova úplně nový život a vy jí fandíte, co můžete…závidíte jí její odvahu, kéž bych byla jako ona.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Autorský film začínající režisérky. Celé se to chce tvářit jako něco víc než "obyčejná" romantická komedie, ale vzniklo z toho nepříliš vtipné drama, které nakonec není ani romantické a vůbec už ne komedií.... Je to ale nejspíš jen můj ("chlapský") dojem, protože manželce se to líbilo :) ... Asi budou všechny dámy shovívavější, možná se jim tohle dílo bude i dost líbit, ale po pravdě - pro mě to bylo chvilkama dost utrpení.... Ale Diane to pořád moc sluší :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)
  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)

Reklama

Reklama