Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (340)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh o deformovaném chlapci sice hraje převážně na city, ale najde se v něm i dost kvalitní tvůrčí práce (nejen co se příběhu, kamery i hereckých výkonů týče). Na můj vkus však byla celková délka filmu zbytečně přemrštěná – našlo se tu dost nudných pasáží. Líbila se mi však celková pointa (za to že se někdo narodí jako … prostě nemůže) a mladý herec podal slušný výkon. Odraz jeho okolí se rovněž povedl ukázat vcelku věrohodně – asi bych se taky styděl za takového sourozence coby děcko – dospělý už na to pohlíží trochu jinak. A proto i když se to místy snaží tvářit jako děsný doják, já to vidím na průměrné ohodnocení… ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tohoto filmu jsem se bál, že jeho úspěch bude v přehnaně sentimentální atmosféře. V tom mě mile zklamal, ale je fakt, že s jeho tématem se nešlo vyhnout určitému klišé a vlhkému kapesníku. Naštěstí scénáristé to zvládli dobře a díky různým úhlům pohledů dokázali empativně proniknout do duší hlavních protagonistů a tím pochopit motivace, které nejsou na první pohled jasné. Výchovný aspekt filmu je cítit a není na škodu, ale podle mě děti - ti malí spratci, by se filmem nepoučili ;-) Ale kdo ví, zkuste jim to rodičové pustit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s "tŕňmi", ale stále v rámci mantinelov rodinného filmu. Poteší aj iný uhol pohľadu na veci ako len z pozície hlavnej postavy, čím sa tie vedľajšie dostávajú z hľadiska pozornosti pomaly až na pozíciu Augusta. Ak by som nemal hlboko v pamäti a zároveň aj srdci zakotvenú Bogdanovichovu Masku, asi by som ohodnotil aj vyššie. Takto ale subjektívne porovnávam a v mojom veku ma už Wonder tak dojať a emocionálne zasiahnuť nedokázal. Pozrel by som si aj "alternatívnu" adaptáciu v nezávislejšom štýle, kde by sa viac hralo na realistickejšiu nôtu. Čím nemyslím, že by to muselo byť nutne lepšie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když máte skvělé herce, jejichž jména každý zná, ale pochopíte, že ještě lepší jsou dětští herci, kteří ten film zvládnou výborně. Owen a Julia na sebe nestrhávají zbytečně pozornost, ví, co je síla tohoto filmu. A to je o dobře, pak to všechno krásně funguje a vám je moc dobře, že se na to můžete koukat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wonder je vlastně prototyp dokonalého dramatu. Kvalitní obsazení, příběh a příjemné poselství o rodinné lásce, krutosti i přátelství malých dětí a o tom, jaké je to být odlišný. Chytí za srdce, pobaví, rozbrečí i zaujme, co víc chtít. Ačkoliv vlastně vcelku obyčejné a ničím vyčnívající či extravagantní, výsledek dokáže pohladit po duši. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • R. J. Palacio dostala inšpiráciu na napísanie knihy po tom, ako vzala svojho syna na zmrzlinu, kde videl dieťa s Treacher-Collinsovým syndrómom. Jej syn sa pri pohľade na tohto chlapca rozplakal. (Astonko)

Reklama

Reklama