Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (341)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trvat tenhle film ještě tak o deset minut víc, praskla by mně z něj asi hlava. Z těch úsměvů, z té dobroty, z těch všech hodných lidí okolo. Myslím, že všeho moc škodí a tady to platí dvojnásob, čímž mám na mysli hlavně cukrkandlový konec, který moje hodnocení zvrátil na dvojkovou stranu. Realita vypadá mnohem jinak a to je asi jediný a dle mě úplně rozumný důvod, proč zase jednou po čase půjdu proti proudu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když už se Wonder snaží o jakous takous subtilnost (asi tak ve dvou či třech scénách), tak stejně přímočaře citově vydírá na 120%. Většinu stopáže však nestydatě tlačí na pilu málokdy vídaným způsobem, za který by se styděla i produkce Hallmarku. Protáčel jsem u toho oči, kroutil hlavou, neodpustil si kousavé poznámky a... A stejně jsem tomu nakonec podlehl se vší parádou. Ach jo. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Je doslova osvěžující zajít si v roce 2018 na film s Julií Roberts. Tentokrát září v roli statečné maminky (medvědice). Matky desetiletého chlapečka, který se narodil s výraznou deformací obličeje. A který má konečně, v páté třídě, nastoupit do běžné školy. Jedná se o malý VELKÝ film, jemný, laskavý, lásky plný, dojemný a velmi silný. Ano, jedno oko nezůstalo suché, ale přesto nejde snímek označit za prvoplánovaný doják. To, že jsou děti kruté, všichni víme a přesto nás to pokaždé dostane... A malý Augií je úžasný! Miluju ho!!! Teď a navždy! A nebojte se, jestli ho uvidíte, taky budete. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ponaučení a doják. Sladké jak pověstné hovno z nutrie a reálné asi tak jako demokratické volby v Severní Koreji. Ale zároveň je naprosto jasné, že Chbosky to takhle průhledné až pohádkové prostě chtěl.  A za vší tou příručkovou sladkostí o správném přístupu k dětem, kamarádům a k sobě samým se nenápadně dějí ty skutečné věci. Všimli jste si jak třeba během filmu zkrásní unavená máma Julie Roberts nebo stěru jak jinak než skvělého Mandy Patinkina vůči nabubřelému zbohatlíkovi, rodiči. - " Ve školské radě mám pořád dost dobrých přátel,, pane řediteli! - Já jich tam mám víc."   Sympatické i v tom, že jsme poučováni jen v hodnotách prostých, řekněme lidských  A takhle se poučovat klidně nechám.  Ovšem lidé otrávení dnešní společenskou ufňukanou rasově-genderovou  kontroverzí asi raději ruce pryč. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Příjemné, hřejivé pohlazení po duši. Líbilo se mi, že film nakonec nebyl pouze o malém klukovi a jeho handicapu, ale že se zaobíral do velké míry i postavami okolo něj a vztahy mezi nimi. To bylo ostatně to, na co film chtěl poukázat - že se svět netočí jen okolo jednoho člověka a jeho problémů, ale že je třeba být zároveň vnímavý a ohleduplný vůči ostatním, protože každý má své vlastní trable a zaslouží si trochu pochopení. Možná by na někoho byla ta míra "laskavosti", kterou film ukazuje, trochu moc, protože se tam nakonec neukáže žádná veskrze negativní postava (právě naopak jsou postavy vykresleny v dobrém). Mně to ale takto vyhovovalo a necítila jsem z toho žádný nátlak na city (rozhodně se film nesnaží být prvoplánově dojemný), spíš mi to v téhle formě přišlo zkrátka přirozené. O tom je ostatně život, nikdo se primárně nerodí jako špatný člověk, jen nás okolnosti můžou vést ke špatným volbám. Takže za mě rozhodně palec nahoru. Víc takových filmů! ~(4,4)~ ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno