Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi oddechový snímek, který zaujme především svým pojetím a překvapivou svižností. I Don't Feel at Home in This World Anymore je až na pár zádrhelů slušně odsýpajícím filmem, který nepřestává bavit svou hravou bezprostředností a upřímným přístupem. Velké plus je i hlavní ústřední dvojice Melanie Lynskey a Elijah Wood, na jejichž skvělých hereckých výkonech celý film stojí i padá. Skvělá práce! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bravó!! Obrovské prekvapenie a zaslúžený držiteľ veľkej ceny poroty na Sundance Film Festival. Priam až coenovsko-ritchieovský film, ktorý si potrpí na detailoch a skvele vypointovaných udalostiach. E. Woodovi táto rola sadla presne na mieru a na počudovanie ani Melanie Lynskey mi nevadila tak, ako inokedy. Prvých 10 minút môže byť pre niekoho trochu nevyrazných (aj keď podľa mňa boli OK), ale potom príbeh neberie obrátky a nezastaví sa až do samotného konca. Vyvrcholením je nečakaný krvavý masaker, za ktorý by sa nehanbil ani sám Tarantino. A za to má u mňa piatu hviezdu. Jednoznačne odporúčam. 90 %!! ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Povedená prvotina Macona Blaira. Nabité zkušenosti ze spolupráce s Jeremy Saulnierem na Blue Ruin a Green Room tady využívá naplno a přidává k nim svojí ingredienci v podobě černého humoru. To že Blair a Saulnier jsou velcí přátelé je známá věc a tak se není čemu divit, že je ten Saulnier z toho trochu cítit i přesto, že s filmem nemá nic moc společného. Otázkou je jestli z těch kolejí dokázal Blair dostatečně odbočit a udělat z toho "svůj" film. Odpověď je tak napůl ano, napůl ne. Kvalita se tomu ovšem zapřít nedá a Blair dokazuje, že když z herectví přesedlá k režii vůbec nikomu to vadit nebude. Melanie Lynskey, která v roli ustrašené mstitelky překvapivě funguje se vydává spolu se side-kickerem v podání Elijaha Wooda na odplatnou jízdu za zloději, kteří ji vykradli dům. Vcelku jednoduchá zápletka ve skvělém satirickém hávu, reflektuje dnešní společnost a pokud nemáte rádi lidi tenhle film si opravdu užijete. Snímek je svižný a příjemně plyne, navíc ho provází povedená detektivní zápletka, která v průběhu filmu nepřestává překvapovat a finále je přímo vynikající a naprosto nepředvídatelné. Všechny postavy jsou zvláštní podivíni, všechny situace do kterých se dostanou jsou podivné a to je na filmu asi to nejlepší, jeho umění neustále překvapovat. Macon Blair jde určitě do hledáčku a jsem zvědav s čím se vytasí příště. 78% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zvláštně sympatický filmový chameleon. Co začíná jako kombinace Volného pádu a Bůh žehnej Americe, vše ve stylo bratří Coenových vyústí v detektivku, silně černokomediální přestřelku a v závěru dokonce slasher! Hlavní hrdinka je taky takový chameleon - doteď pořádně nevím, jestli jsem s ní měl soucítit nebo se jí smát, jak si vše nechá líbit. Jestli to však byl režisérův záměr, pak tleskám. Všechno ostatní je pak klasická komedie ve stylu bratří Coenů se spoustou náhod, zbraní, líbivého soundtracku, lidech jdoucích po penězích cestou zločinu a mrtvol. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Sundance filmeček, kterej pobaví bizarními postavami (Elijah Wood jakožto 80s karatista poslouchající metal atd.) a bizarními situacemi, které zachrání většinu hluchých momentů a stylového ohýbání, kdy to začíná jako indie loser komedie alá "Napoleon Dynamite" nebo vzhledem k ženské hlavní hrdince spíš "Me and you and everyone I know", a postupně se z toho vyvrbí podivnej slasher alá Coenovi... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama