Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

campix 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se podívat, kde si Tarantino bral inspiraci pro své Inglorious Basterds a musel si koupit práva k této italské válečné komedii a přiznal ji jako jeden ze svých zdrojů inspirace. Zub času tady ubral hodně, ale máme tu opět sebranku uvězněných podvraťáků, která shodou náhod dokáže uprchnout a nakonec se zapojí i do záslužné činnosti ve spojení s francouzským odbojem proti zrádným nacistům. Docela slušný mix válečného filmu s komedií, který ale ve finále vyznívá trošku do ztracena. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Quel maledetto trento blindato nebo Inglorous Bastards nebo Ten prokletý obrněný vlak...co je lepší název pro tento film ? Ve 32 minutě je výbuchem vymrštěn Německý voják a i bez pomalého posunu je vidět jak je připoután lany. Jméno Německého uprchlíka je povedené, jmenuje se Adolf....Adolf Sax a má osobní číslo 1040. Na svou dobu je to " superfilm ", ale dnes už spíš nostalgie, zvlášť u závěrečné scény. A toto je i film, ze kterého si bere příklad Quentin Tarantino....http://www.csfd.cz/film/117077-hanebny-pancharti-inglourious-basterds/ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film pan Tarantino tolik miluje, že i jemu složil v Hanebných Panchartech poklonu. No... Jsem velice rád, že jeho variace na béčkové téma "superdrsná parta vojáků trousí vtipy a kosí nácky po stovkách, div že nevyhraje válku" je zhruba stotisíckrát lepší. Ten prokletý obrněný vlak mě totiž proklatě nebavil. Čekal jsem, že to bude béčko, že bude hloupé a že se hlavní postavy budou chovat přesně tak, jako by je v mnohoroli ztvárnil Chuck Norris... Ale proč to nebylo vtipné? Nebo jinak - proč mi to vtipné nepřišlo? Aspoň trochu, hergot! Přitom úvodních deset minut bylo docela slibných. No co, asi bych potřeboval více nadhledu. Zhruba tak padesát po střechu napěchovaných vagonů nadhledu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, moc u toho netreba rozmyslat. Kazdopadne uz si asi navzdy budem rezisera Castellariho budem pamatat ako rezisera pod/priemernych Extralargov. Tuna tiez Castelalri tym slavu neziskal- len dobovy vojnovy film z druhej svetovej vojny, rezsiersky nic moc, no a slavne mena som si teda nijak oneuzil. Bo Svenson aleo Fred Williamson nie su pre mna hlavne tahune filmu. Aspon ze prestreliek, vybuchov je dost. Ti co dali 4 spunty si asi uzivali aj to zabijanie ludi a to mnozstvo mrtvol - mna to nebavi. Nielenze ma to nebavi, zabijanie otvorene neznasam, tu to bolo az samoucelne : 52 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný snímek od italských tvůrců pohlížející se na danou věc velice přímočaře a zároveň i s jistým nadhledem. Silný scénář rozehrává hrdinský příběh se všemi aspekty a to s jemným humorem nepřekračující hranici únosnosti. Válečné akční scény jsou velmi zodpovědně realizovány. No zkrátka, je na co se dívat. Válečné dobrodružství bez bázně a hany je u nás televizemi stále opomíjen a je to škoda. Tento snímek si své místo jistojistě zaslouží. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama