Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku komediálnější příběh, ale vyšlehla na mě vážná situace s drsňáckým velitelem, který se prostě s nikým nesere, asi tak jako válka samotná, a to mě docela zklamalo. Dále jsem koukal na film, který v sobě sice ždibek černého humoru má, ale málokdy se takovému humoru dá zasmát, pokud má svojí poetiku, kterou jsem v tomto filmu zase tolik necítil. Veliká škoda, docela dost jsem se na tento film těšil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Partyzáni jsou na lokomotivě. Pošlete to dál." Motorka, stovky mrtvých, nějaké ty nahé děvy se samopaly, obrněný vlak, dezertéři, sličná partyzánka, odboj, zteč hradu, nepřetržitá akce a tak vůbec... Prostě lehce béčková, ale naprosto vynikající, vykrádačka. Žádný div, že je to jeden z (mnoha) Tarantinových favoritů, který již po několik let plánuje zremakovat. Fred Williamson je masér první třídy. Pevně stojící, lehce se v pánevní oblasti pohupující zleva doprava a s prstem na spoušti. Tímto gryfem stihne za půldruhou hodinu vystřílet snad kompletní německou mužskou populaci do pětapadesáti let věku. No a největším kladem je, že se to naštěstí nebere ani na chvilku vážně. Bez toho by to v tomto případě opravdu nešlo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

INGLORIOUS BASTARDS - Parta amíků válečných provinilců se dostane na svobodu, snaží se prostřílet stále ještě nacisty okupovanou Francií až na neutrální švýcarskou půdu. Tak se to ale semele, že skončí na misi ukrást německou superzbraň z obrněného vlaku. Tohle válečný béčko nabízí dobrou zábavu, slušnou přestřelku ve slow motion, 'bad motherfuckera' Freda Williamsona, nahý nacistky se samopaly, a pro mne osobně samozřejmě také srovnání s nadcházejícími Tarantinovými BASTERDS, tímto též inspirovanými. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Italské akční/válečné béčko, které si půjčuje ze všech možných zdrojů, ale snad nejvíc právě z TUCTU ŠPINAVCŮ. Scénář je evidentně psaný na koleni a logiku postrádá téměř v každé minutě. Co celý snímek zachraňuje je především nekonečná akce a ansábl amerických herců, z nichž Bo Svenson (později si zahrál v Tuctu špinavců 3) je jako kapitán v "lenonkách" a kožené bundě naprosto geniální a klasika Freda Williamsona, který likviduje nácky s ležérně usazeným doutníkem v koutku, budete milovat. Nezmiňuju body count, který je tady až nadměrně vysoký a skoro to působí, že partička yankeeyů tu za 99 minut vystřílela celou německou armádu. 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné válečné béčko. Tarantino se inspiroval (kromě názvu) minimálně nečekaným "vyřazováním" hlavních hrdinů ze hry. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od taliánů jsem zvyklej na hrozný levňoučký vykradačský šroty, zrovna nedávno jsem si dal BLACK COBRU taky s Fredem Williamsonem a byl to děs, takže mi u nečekaně slušného VLAKU spadla čelist a chvíli jsem ji nemohl najít. Jak už bylo řečeno, i tady se krade ze všeho možného (námět s dezertéry z TUCTU ŠPINAVCů, jízda na motorce z VELKÉHO ÚTĚKU aj.), ale co je důležité, jsou tu vidět prachy. Tedy s výjimkou závěrečné exploze vlaku a nádraží, kdy legračně nadskakuje deska s miniaturami a mamutí plameny moc nekorespondují s velikostí ruin a trosek, ale to vem čert. Scénář i režie jsou správně lehkonohé, postavy barvité a sympatické, akce je hodně a je osvěžujícně brutální (náckové jsou koseni po desítkách) a krvavá a počítá se i to, že hrdinové omylem zmasí jednotku vlastních a že se většina z nich konce filmu nedožije. Mimochodem Tarantino už roky žvaní o tom, že natočí film stejného jména a taky z druhé světové... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film pan Tarantino tolik miluje, že i jemu složil v Hanebných Panchartech poklonu. No... Jsem velice rád, že jeho variace na béčkové téma "superdrsná parta vojáků trousí vtipy a kosí nácky po stovkách, div že nevyhraje válku" je zhruba stotisíckrát lepší. Ten prokletý obrněný vlak mě totiž proklatě nebavil. Čekal jsem, že to bude béčko, že bude hloupé a že se hlavní postavy budou chovat přesně tak, jako by je v mnohoroli ztvárnil Chuck Norris... Ale proč to nebylo vtipné? Nebo jinak - proč mi to vtipné nepřišlo? Aspoň trochu, hergot! Přitom úvodních deset minut bylo docela slibných. No co, asi bych potřeboval více nadhledu. Zhruba tak padesát po střechu napěchovaných vagonů nadhledu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Vlastne viac ako fajn. Zo začiatku to bola obyčajná akčná vojenská bejkovina, kde pár amerických vojnových zajatcov kosili nemcov ako na jar trávnik. Neskor to bolo čoraz viac zaujímavejšie, pribudli nejaké zvraty, nábojmi sa stále nešetrilo a zásobníkov plných kecov tiež nebolo málo. Čo ma ale donútilo dať o * navrch bolo záverečné finále, s tým prekliatym obrneným vlakom. K tomu si pripočítajte fajn výpravu a máte tu film, aký by sa mal už natočiť, zremakovať, pretože takýchto filmov je sakra málo. Tarantinov Inglourious Bastards nerátajme. 75% - 4* ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný válečný film, který je líznutý i komedií. Jsou tu sympatičtí hlavní hrdinové, kteří kosí Němce po desítkách, kouří doutníky a srší vtípky. Pravdou ovšem je, že Tucet špinavců je u mě o třídu výš. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Skvostné akční béčko, nahlížející na WWII z velmi odlehčeného úhlu pohledu. Parta bastardů / dezertérů postřílí cestou z Francie do Švýcarska půl a něco německé armády a ještě se stačí nachomítnout k tajné misi na destrukci Hitlerovic superzbraně (aby ne, když omylem zmasakruje jednotku krajanů na ni mířící). Má to své výtečné i slabší momenty (oboje zastoupeno ve vybití hradu), ale lehkonohost, s jakou tahle sympatická akční pecka nepolevuje celou stopáž v tempu a přesně zvolení herci, jí zaokrouhlují mé hodnocení na maximum. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Němci přišli o V2. V tomhle filmu střílí Nácky i prakem :-)) Ale teď k věci: Tohle mohl být buďto výborný válečný film se skvělým námětem, nebo dost dobrá akční parodie. Ale dohromady to jaksi nefunguje. Vážně se tvářící příběh strašlivě sráží obrovské blbosti ve scénáří a chvílemi dost debilní hlášky nepříliš inteligentní bandy dezertérů (mimochodem, dabing Řitka video to teda moc nevylepšuje), jako parodie je to zase příliš strohé a umírá moc kladných hrdinů. Hudba působí místy komicky, když se snaží napodobit styl například Where eagles dare. S Dirty dozen bych to rozhodně nesrovnával, tam to mělo svůj vnitřní řád. Nečekáte-li příliš propracovaný scénář, ale máte rádi střílečky, může být tenhle film podle vašeho gusta. Můj Gusta ale není váš Gusta a proto takové hodnocení. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitý snímek s velmi rychlým spádem. Do dokonalosti má sice daleko, ale rozhodně dobře pobaví. Tři a půl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další parta hrdinných "odpadlíků" vyráží do války. Povedený a zábavný snímek plný přestřelek, výbuchů a hlášek. Jsem zvědav jak se s tím popere Tarantino. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Snaha o komédiu alá francúzski bažanti, ale menej šialená i vtipná. Zopár scén vydarených, väčšina ale uťahaných a nudných. Film chce byť chvíľu žartovný, potom zase vážny, trpí žánrovou schizofréniou. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Také "talianske" ale dobré, každým políčkom svojské, v závere skor až takmer už len kúsoček a paralyzujúce. Tarantino, sem s tými bastardami "sastýmkurvadoser"! ()

Reklama

Reklama